Швидкий пиріг з картоплею
(покроковий рецепт з фото)
За цим рецептом пиріг з картоплею можна приготувати дійсно швидко і легко. При цьому він виходить дуже ситним і смачним, з ніжною і соковитою начинкою. Відмінний варіант обіду або полудня!
Щоб надати пирогу з картоплею оригінальний смак і аромат, використовуйте спеції. Я люблю готувати цю страву з чебрецем, так як він надає йому легку пряну нотку, роблячи набагато ароматні. Сподіваюся, що мій варіант, як приготувати швидкий пиріг з картоплею, вам дуже сподобається!
- Картопля - 3-5 штук
- Кефір - 250 мілілітрів
- Яйця - 1 штука (велике)
- Борошно - 180-200 грам
- Цибуля ріпчаста - 0, 5-1 штуки (краще використовувати червоний - в ньому немає гіркоти)
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Оцет - 1 Чайна ложка
- Спеції - За смаком (перець, чебрець та ін.)
- Сіль - 1 За смаком
У глибоку миску вбийте яйце, за допомогою віночка злегка збийте його з дрібкою солі до отримання однорідної маси. Потім додайте кефір і ще раз добре перемішайте.
В отриману суміш додайте соду, попередньо погасивши її оцтом. Ще раз добре все перемішайте, всипте невеликими порціями борошно, щоб не утворювалися грудочки. Консистенція тіста повинна вийти, як на оладки.
Глибоку жароміцних форму викладіть папером для випічки або змастіть маслом. Вилийте в неї половину отриманого рідкого тесту, за бажанням посипте його спеціями.
Почистіть і промийте картопля. Щоб позбутися від зайвої вологи, підсушіть його паперовими рушниками, а потім натріть на тертці. Сік краще теж злити, щоб начинка не вийшла дуже мокрою. Почистіть і наріжте цибулю, після чого змішайте його з картоплею.
Отриману начинку викладіть у форму прямо на тісто.
Отриману начинку викладіть у форму прямо на тісто.
Тістом залийте зверху начинку, відправляйте пиріг в попередньо розігріту до 170 градусів духовку. Час випічки залежить від вашої духовки і розміру форми, але зазвичай вона складає не більше 30-40 хвилин.
Після того, як пиріг спікся, почекайте, поки він трохи охолоне, і можете подавати до столу!
Після того, як пиріг спікся, почекайте, поки він трохи охолоне, і можете подавати до столу!