Рецепт Швидкий пиріг з картоплею фото

Швидкий пиріг з картоплею
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Борошно, Овочі, Картопля
Вегетаріанське харчування
На обід, На полуденок
Випічка, Пироги

За цим рецептом пиріг з картоплею можна приготувати дійсно швидко і легко. При цьому він виходить дуже ситним і смачним, з ніжною і соковитою начинкою. Відмінний варіант обіду або полудня!

Щоб надати пирогу з картоплею оригінальний смак і аромат, використовуйте спеції. Я люблю готувати цю страву з чебрецем, так як він надає йому легку пряну нотку, роблячи набагато ароматні. Сподіваюся, що мій варіант, як приготувати швидкий пиріг з картоплею, вам дуже сподобається!

  • Картопля - 3-5 штук
  • Кефір - 250 мілілітрів
  • Яйця - 1 штука (велике)
  • Борошно - 180-200 грам
  • Цибуля ріпчаста - 0, 5-1 штуки (краще використовувати червоний - в ньому немає гіркоти)
  • Сода - 0, 5 чайних ложки
  • Оцет - 1 Чайна ложка
  • Спеції - За смаком (перець, чебрець та ін.)
  • Сіль - 1 За смаком
швидкий пиріг з картоплею - фото крок 1
У глибоку миску вбийте яйце, за допомогою віночка злегка збийте його з дрібкою солі до отримання однорідної маси. Потім додайте кефір і ще раз добре перемішайте.
швидкий пиріг з картоплею - фото крок 2
В отриману суміш додайте соду, попередньо погасивши її оцтом. Ще раз добре все перемішайте, всипте невеликими порціями борошно, щоб не утворювалися грудочки. Консистенція тіста повинна вийти, як на оладки.
швидкий пиріг з картоплею - фото крок 3
Глибоку жароміцних форму викладіть папером для випічки або змастіть маслом. Вилийте в неї половину отриманого рідкого тесту, за бажанням посипте його спеціями.
швидкий пиріг з картоплею - фото крок 4
Почистіть і промийте картопля. Щоб позбутися від зайвої вологи, підсушіть його паперовими рушниками, а потім натріть на тертці. Сік краще теж злити, щоб начинка не вийшла дуже мокрою. Почистіть і наріжте цибулю, після чого змішайте його з картоплею.
Отриману начинку викладіть у форму прямо на тісто.
швидкий пиріг з картоплею - фото крок 5
Тістом залийте зверху начинку, відправляйте пиріг в попередньо розігріту до 170 градусів духовку. Час випічки залежить від вашої духовки і розміру форми, але зазвичай вона складає не більше 30-40 хвилин.
Після того, як пиріг спікся, почекайте, поки він трохи охолоне, і можете подавати до столу!

Схожі рецепти