Рецепт Шоти фото

Шоти
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Грузинська кухня
Тісто , Дріжджове тісто
Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні , ПП рецепти
На святковий стіл , Фуршет
Випічка , Коржі
Кількість порцій: 4
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Сьогодні я хочу запропонувати вам смачний традиційний хліб Грузії у вигляді човника. Коржик виходить з хрусткою скоринкою і пористим м'якушем. Пригощайтеся!

Опис приготування:

Жодне грузинське застілля не обходиться без традиційного хліба. Сьогодні я познайомлю вас з одним з його видів - шоті. Ще його називають «Хлібом воїнів», так як хліб такої форми було зручно брати з собою у військові походи. Звичайно, традиційно такий хліб печуть в печах «тоне», але його можна приготувати і вдома, адже набір продуктів у цього хліба найпростіший і знайдеться в будь-якому будинку. Отвір в середині потрібно робити обов'язково. Через неї виходить повітря і хліб залишається плоским. Смачного!

  • Борошно - 400 грам
  • Вода - 300 грам (тепла)
  • Сіль - 1 Чайна ложка (без гірки)
  • Цукор - 1 щіпка
  • Дріжджі сухі - 1 Чайна ложка
шоти - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
шоти - фото крок 2
Розведіть дріжджі в теплій воді з дрібкою цукру. Залиште на 10 хвилин.
шоти - фото крок 3
Додайте борошно і сіль, перемішайте.
шоти - фото крок 4
Замісити м'яке тісто. Сформуйте кулю і поставте в тепле місце на 1.5 години для підйому.
шоти - фото крок 5
Ось так тісто буде виглядати через 90 хвилин.
шоти - фото крок 6
Розділити тісто 2 частини і скачайте кульки. Накрийте і приберіть в тепло на 15 хвилин.
шоти - фото крок 7
Витягніть кожен кульку в довжину і сформуйте за допомогою рук ромб. Зробіть в середині отвір. Покрийте і залиште ще на 20 хвилин.
шоти - фото крок 8
Випікайте в гарячій духовці при 240-250 градусах протягом 15 хвилин. Вийміть, накрийте рушником, дайте повністю охолонути і подавайте.
шоти - фото крок 9
Смачного!

Схожі рецепти