Шоти
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні я хочу запропонувати вам смачний традиційний хліб Грузії у вигляді човника. Коржик виходить з хрусткою скоринкою і пористим м'якушем. Пригощайтеся!
Жодне грузинське застілля не обходиться без традиційного хліба. Сьогодні я познайомлю вас з одним з його видів - шоті. Ще його називають «Хлібом воїнів», так як хліб такої форми було зручно брати з собою у військові походи. Звичайно, традиційно такий хліб печуть в печах «тоне», але його можна приготувати і вдома, адже набір продуктів у цього хліба найпростіший і знайдеться в будь-якому будинку. Отвір в середині потрібно робити обов'язково. Через неї виходить повітря і хліб залишається плоским. Смачного!
- Борошно - 400 грам
- Вода - 300 грам (тепла)
- Сіль - 1 Чайна ложка (без гірки)
- Цукор - 1 щіпка
- Дріжджі сухі - 1 Чайна ложка

Підготуйте всі необхідні інгредієнти.

Розведіть дріжджі в теплій воді з дрібкою цукру. Залиште на 10 хвилин.

Додайте борошно і сіль, перемішайте.

Замісити м'яке тісто. Сформуйте кулю і поставте в тепле місце на 1.5 години для підйому.

Ось так тісто буде виглядати через 90 хвилин.

Розділити тісто 2 частини і скачайте кульки. Накрийте і приберіть в тепло на 15 хвилин.

Витягніть кожен кульку в довжину і сформуйте за допомогою рук ромб. Зробіть в середині отвір. Покрийте і залиште ще на 20 хвилин.

Випікайте в гарячій духовці при 240-250 градусах протягом 15 хвилин. Вийміть, накрийте рушником, дайте повністю охолонути і подавайте.

Смачного!