Шот кавуновий желейний
(покроковий рецепт з фото)
Ви любите влаштовувати вдома вечірки і балувати близьких і гостей саморобними коктейлями? У скарбничку до нескладним і вдалих ідей пропоную додати класний варіант желейного шота. Запам'ятовуйте!
Перед вами докладна інструкція, як приготувати шот кавуновий желейний. Основою може стати лайм або лимон, як в даному випадку, але також можна взяти звичайні пластикові стаканчики невеликі або чарочки, наприклад. Сік лайма можна як додавати, так і не додавати, орієнтуйтеся на свій смак і солодкість кавуна.
- Лимон - 10 штук (або вапно)
- Кавун - 1/4 штуки
- Горілка - 240 мілілітрів
- Вода - 240 мілілітрів
- Желатин - 85 грам
1. Вимийте лайми, розріжте їх і вичавіть сік.
2. Акуратно гострим ножем зріжте залишки м'якоті.
3. Ось такі "стаканчики" вийшли. Дуже зручно поставити їх у формі для кексів, наприклад.
4. Далі можна зайнятися начинкою. Кавун розріжте, виріжте його м'якоть.
5. Доведіть до кипіння воду, остудіть і розчиніть в ній желатин.
6. До кавунової м'якоті додайте горілку.
7. Розімніть, додайте желатин, перемішайте і процідіть через дрібне сито.
8. Розлийте отриману масу по формах і приберіть в холодильник години на 4 для застигання.
9. Зручно використовувати лайм і лимон, так як перед подачею можна гострим ножем ось так нарізати і подавати шот кавуновий желейний часточками.
Пригощайтеся!
Пригощайтеся!