Шоколадний тортик
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 2 г. 30 хв.
Пропоную приготувати шоколадний тортик. Впевнена, що ваші дітки оцінять таке смачне шоколадне ласощі!
Опис приготування:
Торт готується з бісквітних коржів з додаванням какао та запашної кави з кремом з вершкового масла і вареного згущеного молока. Верх поливається шоколадною глазур'ю, ну а далі прикрашається торт на ваш розсуд. У мене торт був призначений для дитячого свята і для оформлення я буду використовувати шоколадні цукерки та інші улюблені дітьми солодощі. Буде смачно!
- Яйце - 6 штук
- Цукор - 180 грам
- Окріп - 4 Ст. Ложки
- Розчинна кава - 1 Ст. Ложка
- Какао - 30 грам
- Борошно - 150 грам
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Ванілін - 1 грам
- Рослинна олія - 60 мілілітрів
- Вершкове масло - 250 грам (крем)
- Варене згущене молоко - 380 грам (крем)
- Шоколадна глазур - За смаком
1. Підготуйте всі інгредієнти для бісквіта.
2. Розчиніть кави в 2 ст. L. Окропу.
3. З'єднайте борошно, какао і розпушувач. Перемішайте.
4. Окремо збийте яйця з цукром і ваніліном. Збивати необхідно близько 10 хвилин до появи повітряної білої піни. Потім додайте 2 ст. L. Окропу, рослинне масло і збийте все разом ще раз.
5. Додайте частинами суху суміш.
6. Кожен раз акуратно перемішуйте тісто ложкою рухами зверху вниз.
7. Додайте кави.
8. Акуратно все перемішайте ще раз і вилийте тісто в змащену маслом форму для запікання. Дно і боки присипте манкою або борошном. Я випікала бісквіт в мультиварці на режимі"Випічка" 1 час. У духовці готуємо бісквіт при 180 градусах близько 40 хвилин. Готовність перевіряємо сухою шпажкою.
9. Готовий бісквіт акуратно витягаємо і даємо йому повністю охолонути. Якщо дозволяє час, то оберніть бісквіт в харчову плівку і приберіть в холодильник на всю ніч. За цей час бісквіт відлежиться і стане ще більш ніжним і смачним.
10. Розріжте бісквіт на три рівні по товщині частини.
11. Для крем підготуйте згущене молоко і заздалегідь розм'якшити при кімнатній температурі вершкове масло.
12. Збийте масло міксером і потім, продовжуючи збивати, додайте частинами згущене молоко. Довго не збиваємо, щоб не перебити масло, інакше воно може взятися пластівцями, а нам це зовсім ні до чого. Діємо акуратно і швидко.
13. Тепер збираємо торт. Трохи про бісквіті. Бісквіт сам по собі досить пористий і вологий, в просочуванні особливо додатково не потребує, але! Якщо ви любите"мокрі" biskvitи, то рекомендую просочити коржі солодким чаєм або яблучним соком. Можна використовувати вже готову суміш для просочення, яка зараз продається практично в будь-якому продуктовому магазині. Отже, просочуємо перший корж і змащуємо його рясно кремом. Зверху акуратно кладемо другий. Так само просочуємо його і змащуємо кремом.
14. Таким чином збираємо весь тортик.
15. Обмащуємо торт з усіх боків залишками масляного крему і поливаємо верх шоколадною глазур'ю. Я використовувала готову з пачки, але можна приготувати її самим з будь-якого улюбленим рецептом.
16. Прикрашаємо торт як підкаже фантазія. У мене цукерки та інші солодощі. Торт можна подавати відразу, але краще дати йому добре просочитися декілька годин, а краще навіть ніч.
17. Шоколадний тортик готовий. Ніжний, смачний, ароматний! Буквально тане в роті! Смачного!