Шоколадний тортик
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную приготувати шоколадний тортик. Впевнена, що ваші дітки оцінять таке смачне шоколадне ласощі!
Торт готується з бісквітних коржів з додаванням какао та запашної кави з кремом з вершкового масла і вареного згущеного молока. Верх поливається шоколадною глазур'ю, ну а далі прикрашається торт на ваш розсуд. У мене торт був призначений для дитячого свята і для оформлення я буду використовувати шоколадні цукерки та інші улюблені дітьми солодощі. Буде смачно!
- Яйце - 6 штук
- Цукор - 180 грам
- Окріп - 4 Ст. Ложки
- Розчинна кава - 1 Ст. Ложка
- Какао - 30 грам
- Борошно - 150 грам
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Ванілін - 1 грам
- Рослинна олія - 60 мілілітрів
- Вершкове масло - 250 грам (крем)
- Варене згущене молоко - 380 грам (крем)
- Шоколадна глазур - За смаком
1. Підготуйте всі інгредієнти для бісквіта.
2. Розчиніть кави в 2 ст. L. Окропу.
3. З'єднайте борошно, какао і розпушувач. Перемішайте.
4. Окремо збийте яйця з цукром і ваніліном. Збивати необхідно близько 10 хвилин до появи повітряної білої піни. Потім додайте 2 ст. L. Окропу, рослинне масло і збийте все разом ще раз.
5. Додайте частинами суху суміш.
6. Кожен раз акуратно перемішуйте тісто ложкою рухами зверху вниз.
7. Додайте кави.
8. Акуратно все перемішайте ще раз і вилийте тісто в змащену маслом форму для запікання. Дно і боки присипте манкою або борошном. Я випікала бісквіт в мультиварці на режимі "випічка" 1 час. У духовці готуємо бісквіт при 180 градусах близько 40 хвилин. Готовність перевіряємо сухою шпажкою.
9. Готовий бісквіт акуратно витягаємо і даємо йому повністю охолонути. Якщо дозволяє час, то оберніть бісквіт в харчову плівку і приберіть в холодильник на всю ніч. За цей час бісквіт відлежиться і стане ще більш ніжним і смачним.
10. Розріжте бісквіт на три рівні по товщині частини.
11. Для крем підготуйте згущене молоко і заздалегідь розм'якшити при кімнатній температурі вершкове масло.
12. Збийте масло міксером і потім, продовжуючи збивати, додайте частинами згущене молоко. Довго не збиваємо, щоб не перебити масло, інакше воно може взятися пластівцями, а нам це зовсім ні до чого. Діємо акуратно і швидко.
13. Тепер збираємо торт. Трохи про бісквіті. Бісквіт сам по собі досить пористий і вологий, в просочуванні особливо додатково не потребує, але! Якщо ви любите "мокрі" biskvitи, то рекомендую просочити коржі солодким чаєм або яблучним соком. Можна використовувати вже готову суміш для просочення, яка зараз продається практично в будь-якому продуктовому магазині. Отже, просочуємо перший корж і змащуємо його рясно кремом. Зверху акуратно кладемо другий. Так само просочуємо його і змащуємо кремом.
14. Таким чином збираємо весь тортик.
15. Обмащуємо торт з усіх боків залишками масляного крему і поливаємо верх шоколадною глазур'ю. Я використовувала готову з пачки, але можна приготувати її самим з будь-якого улюбленим рецептом.
16. Прикрашаємо торт як підкаже фантазія. У мене цукерки та інші солодощі. Торт можна подавати відразу, але краще дати йому добре просочитися декілька годин, а краще навіть ніч.
17. Шоколадний тортик готовий. Ніжний, смачний, ароматний! Буквально тане в роті! Смачного!