Рецепт Шоколадний тортик фото

Шоколадний тортик
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Какао, Бісквітне тісто
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл, День народження
Випічка, Солодке, Торти

Пропоную приготувати шоколадний тортик. Впевнена, що ваші дітки оцінять таке смачне шоколадне ласощі!

Торт готується з бісквітних коржів з додаванням какао та запашної кави з кремом з вершкового масла і вареного згущеного молока. Верх поливається шоколадною глазур'ю, ну а далі прикрашається торт на ваш розсуд. У мене торт був призначений для дитячого свята і для оформлення я буду використовувати шоколадні цукерки та інші улюблені дітьми солодощі. Буде смачно!

  • Яйце - 6 штук
  • Цукор - 180 грам
  • Окріп - 4 Ст. Ложки
  • Розчинна кава - 1 Ст. Ложка
  • Какао - 30 грам
  • Борошно - 150 грам
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Ванілін - 1 грам
  • Рослинна олія - 60 мілілітрів
  • Вершкове масло - 250 грам (крем)
  • Варене згущене молоко - 380 грам (крем)
  • Шоколадна глазур - За смаком
шоколадний тортик - фото крок 1
1. Підготуйте всі інгредієнти для бісквіта.
шоколадний тортик - фото крок 2
2. Розчиніть кави в 2 ст. L. Окропу.
шоколадний тортик - фото крок 3
3. З'єднайте борошно, какао і розпушувач. Перемішайте.
шоколадний тортик - фото крок 4
4. Окремо збийте яйця з цукром і ваніліном. Збивати необхідно близько 10 хвилин до появи повітряної білої піни. Потім додайте 2 ст. L. Окропу, рослинне масло і збийте все разом ще раз.
шоколадний тортик - фото крок 5
5. Додайте частинами суху суміш.
шоколадний тортик - фото крок 6
6. Кожен раз акуратно перемішуйте тісто ложкою рухами зверху вниз.
шоколадний тортик - фото крок 7
7. Додайте кави.
шоколадний тортик - фото крок 8
8. Акуратно все перемішайте ще раз і вилийте тісто в змащену маслом форму для запікання. Дно і боки присипте манкою або борошном. Я випікала бісквіт в мультиварці на режимі "випічка" 1 час. У духовці готуємо бісквіт при 180 градусах близько 40 хвилин. Готовність перевіряємо сухою шпажкою.
шоколадний тортик - фото крок 9
9. Готовий бісквіт акуратно витягаємо і даємо йому повністю охолонути. Якщо дозволяє час, то оберніть бісквіт в харчову плівку і приберіть в холодильник на всю ніч. За цей час бісквіт відлежиться і стане ще більш ніжним і смачним.
шоколадний тортик - фото крок 10
10. Розріжте бісквіт на три рівні по товщині частини.
шоколадний тортик - фото крок 11
11. Для крем підготуйте згущене молоко і заздалегідь розм'якшити при кімнатній температурі вершкове масло.
шоколадний тортик - фото крок 12
12. Збийте масло міксером і потім, продовжуючи збивати, додайте частинами згущене молоко. Довго не збиваємо, щоб не перебити масло, інакше воно може взятися пластівцями, а нам це зовсім ні до чого. Діємо акуратно і швидко.
шоколадний тортик - фото крок 13
13. Тепер збираємо торт. Трохи про бісквіті. Бісквіт сам по собі досить пористий і вологий, в просочуванні особливо додатково не потребує, але! Якщо ви любите "мокрі" biskvitи, то рекомендую просочити коржі солодким чаєм або яблучним соком. Можна використовувати вже готову суміш для просочення, яка зараз продається практично в будь-якому продуктовому магазині. Отже, просочуємо перший корж і змащуємо його рясно кремом. Зверху акуратно кладемо другий. Так само просочуємо його і змащуємо кремом.
шоколадний тортик - фото крок 14
14. Таким чином збираємо весь тортик.
шоколадний тортик - фото крок 15
15. Обмащуємо торт з усіх боків залишками масляного крему і поливаємо верх шоколадною глазур'ю. Я використовувала готову з пачки, але можна приготувати її самим з будь-якого улюбленим рецептом.
шоколадний тортик - фото крок 16
16. Прикрашаємо торт як підкаже фантазія. У мене цукерки та інші солодощі. Торт можна подавати відразу, але краще дати йому добре просочитися декілька годин, а краще навіть ніч.
шоколадний тортик - фото крок 17
17. Шоколадний тортик готовий. Ніжний, смачний, ароматний! Буквально тане в роті! Смачного!

Схожі рецепти