Шоколадний тортик «Мега»
(покроковий рецепт з фото)
Наближається свято і ви хочете самостійно спекти шикарний тортик? Тоді пропоную рецепт приголомшливого шоколадного шедевру, який обов'язково вийде, навіть якщо ви новачок в кулінарії.
Хочу навчити вас, як приготувати шоколадний тортик "мега" . Ніжні коржі, насичений крем, аромат і смак цього десерту просто неможливо передати словами. Не бійтеся труднощів процесу і часу, витраченого на нього, результатом ви точно залишитеся задоволені. Дуже важливий момент: використовуйте тільки натуральне какао, тоді торт буде по-справжньому шоколадним.
- Борошно - 420 грам
- Цукор - 820 грам
- Какао - 280 грам
- Сіль - 25 грам
- Сода - 30 грам (або розпушувач)
- Кефір - 340 мілілітрів
- Рослинна олія - 340 мілілітрів
- Яйце - 3 штуки
- Вода - 440 мілілітрів
- Цукрова пудра - 900 грам
- Вершкове масло - 450 грам
- Молоко - 110 мілілітрів
- Шоколад - 200 грам
1. Насамперед в глибокій мисці з'єднайте сухі інгредієнти: 620 грам цукру, 420 грам борошна, 130 грам какао, сіль і розпушувач. Ретельно все перемішайте.
2. В окремій мисочці з'єднайте кефір, рослинна олія, яйця і ванільний екстракт.
3. З'єднайте сухі інгредієнти з рідкими, збийте до однорідності.
4. Доведіть до кипіння 340 мілілітрів води. Влийте її в тісто.
5. Розділіть тісто на три однакові частини. Розлийте його по жароміцним формам і відправте в розігріту до 180 градусів духовку.
6. Готові коржі перекладіть на решітку і остудіть. Для просочення зробіть сироп: з'єднайте 100 мілілітрів води і 200 грам цукру. Доведіть до кипіння.
7. Можна додати трохи лікеру за смаком. Просочіть коржі.
8. Для приготування крему з'єднайте 900 грам цукрової пудри, 450 грам вершкового масла, 150 грам какао, 200 грам шоколаду, 110 мілілітрів молока, ванільний екстракт і дрібку солі. Збийте все до пишності.
9. Залишилося тільки змастити коржі кремом. Прикрасити верх можна наступним чином: наповніть кондитерський шприц кремом і, прокручуючи тарілку, нанесіть його спіраллю (від центру до краю).
Ось така краса виходить!
Ось така краса виходить!