Шоколадний торт з полуницею
(покроковий рецепт з фото)
Якщо вам пощастило застати полуничний сезон, то обов'язково використовуйте ці ягоди для створення прекрасних десертів. А якщо використовувати їх укупі з ідеальними продуктами для випічки, то все складеться.
У моїй покрокової інструкції я детально, як приготувати шоколадний торт з полуницею. Як би не звучало складно назву, але блюдо буде дуже домашнім. У ньому буде багато ягід, бісквіт з какао і ніжний крем. А що ще потрібно для вдалого святкового торта? Тільки дотримати всі дрібниці!
- Яйце - 10 штук
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
- Цукор - 2 склянки
- Борошно - 2 склянки
- Полуниця - 1 Склянка
- Какао - 7 Ст. Ложок
- Молоко - 1 літр
- Вершкове масло - 200 грам
Один стакан цукру змішайте з 6 яйцями і чайною ложкою ванільного цукру. Збийте інгредієнти до утворення пишної піни.
У яєчну суміш просійте 1, 5 склянки борошна і какао. Все перемішайте до отримання єдиної маси. Вилийте у форму для випічки і запікайте 30 хвилин при 160 градусах.
Поки корж печеться, зробіть заварний крем. Борошно, що залишилося просійте і прожарити на маленькому вогні до рум'яного кольору, помішуючи.
У каструлі змішайте 4 яйця з розм'якшеним маслом і одним склянкою цукру. Потім всипте борошно, перемішайте і влийте молоко. Суміш доведіть до кипіння і остудіть.
Як тільки корж приготується, остудіть його, а потім відріжте верхню частину і видаліть ложкою 1 см м'якоті зверху, залишаючи бортики. Віддалену м'якоть залиште.
Полуницю помийте, видаліть у неї плодоніжки і розріжте ягоди навпіл. Покладіть шматочки в корж і залийте приблизно половиною склянки заварного крему.
М'якоть, яку ми виймали трохи раніше, просочіть кремом і укладіть зверху на полуницю. Зверху можете укласти пару слайсів полуниці, закрийте верхівкою коржа.
Повапните торт з усіх боків кремом і прикрасьте ягодами. Залиште торт в холодильнику на годину, а потім подавайте його до столу.