Шоколадний торт з фруктами
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 4 г. 0 хв.
Без смачного і красивого торта не обходиться жодне свято. Давайте спечемо шоколадний торт, навіть якщо немає приводу, і настрій відразу стане святковим. Торт приготувати зовсім нескладно, повірте.
Опис приготування:
Пропоную вам смачний домашній торт, з яким не так вже й багато клопоту. Зате яким він виходить смачним! Ви обов'язково повинні спробувати його спекти. У цьому рецепті детально розписані і показані всі етапи приготування. Якщо ви вирішите використовувати ківі, злегка приварити їх з невеликою кількістю цукру, інакше желатиновий шар не застигне. Сподіваюся, що у вас не виникне жодних труднощів і торт сподобається всім вашим близьким.
- Борошно пшеничне - 1, 5 склянки
- Яйце - 5 штук
- Цукор - 1 Склянка
- Какао - 100 грам
- Кефір - 170 мілілітрів
- Сода - 1 Чайна ложка
- Желатин - 30 грам
- Банан - 2 штуки
- Персик - 2 штуки
- Апельсин - 1-2 штук
- Йогурт - 500 мілілітрів
- Вода - 0, 5 склянки (для розчинення желатину)
Замочимо желатин у воді, нехай розбухає, а самі займемося тестом. У мисці змішуємо яйця і цукор.
Додамо до них соду, все ретельно перемішати віночком.
Всипаємо стакан просіяного борошна, знову перемішуємо.
Додаємо какао, перемішуємо. Можна було какао змішати з борошном, різниці в результатах не буде.
Тепер додамо в тісто кефір, все перемішати. Міксер використовувати не треба, все перемішуємо вінчиком.
Додаємо борошно, що залишилося, отримуємо тісто, за консистенцією нагадує сметану.
Застеляємо форму папером для випічки, виливаємо тепер половину тіста. Випікаємо корж в розігрітій до 200 градусів духовці 30 хвилин. Потім випікаємо другий корж.
Остиглі коржі розрізаємо навпіл.
Два коржа з вийшов чотирьох залишаємо цілими, інші нарізаємо на шматочки.
Фрукти помиємо, очистимо від шкірки і нарізаємо на невеликі шматочки.
Набряклий желатин нагріваємо до розчинення, потім додамо до нього 2-3 ложки йогурту, розмішати. І вводимо тонкою цівкою в основну масу йогурту, збиваючи вінчиком або міксером.
Змішаємо в мисці шматочки коржів, шматочки фруктів і йогуртовую суміш.
І приступимо до складання торта. На дно форми викладаємо корж, на нього викладаємо суміш з фруктів і шматочків коржів з йогуртом.
Що залишився корж можна залишити цілим, а можна розрізати ось так і викласти зверху торта.
Верх можна прикрасити шоколадною глазур'ю або просто розтопленим шоколадом. Ставимо торт в холодильник на кілька годин.