Шоколадний торт «домовик»
(покроковий рецепт з фото)
Класичний шоколадний торт американської кухні. Прекрасно поєднується з вишнею, горіхами і родзинками. Бісквіт виходить соковитим, ніжним з яскравим ароматом і смаком шоколаду. Обов'язково спробуйте це.
Це мій улюблений вид десерту. Завжди для інтересу замовляю його в ресторані. Я визначилася з найсмачнішим рецептом, як приготувати шоколадний торт "брауні", яким ділюся з Вами. Для любителів пікантного смаку можу порекомендувати зробити просочення на основі алкогольного напою.
- Вершкове масло - 125 грам
- Темний шоколад - 125 грам
- Яйця - 3 штуки
- Цукор - 1, 5 склянки
- Борошно - 3/4 склянки
- Какао-порошок - 1/4 склянки
- Сіль - 1 щіпка
- Екстрат ванілі - 1 Чайна ложка
1
В окремій ємності середнього розміру злегка збийте яйця з дрібкою солі і екстрактом ванілі. Додайте туди ж цукор і просійте борошно з какао-порошком.
2
На парову баню поставте плавитися на середньому вогні шоколад з маслом. Перемішуйте ложкою до тих пір, поки шоколад повністю не стане рідким.
3
Зніміть шоколад з вогню і влийте в ємність з борошняної сумішшю, швидко і енергійно перемішуючи, щоб не утворилися грудочки.
4
Вилийте тісто у форму для запікання і відправте в заздалегідь розігріту духовку на 30 хвилин при 180 градусах.
5
Брауні буде готовий, коли з середини торта зубочистка виходить з вологими крихтами.