Шоколадний кекс «домовик»
(покроковий рецепт з фото)
Шоколадний кекс "брауні" - один з найпопулярніших десертів у світі. Хто хоч раз його пробував, той навряд чи забуде його насичений шоколадний смак. Спробуйте і ви! Ділюся з вами рецептом!
Шоколадний кекс виходить настільки смачний, що від нього просто не можливо відязикатися. Хочеться з'їсти ще і ще шматочок. Готується він дуже швидко і просто. Пригощайтеся!
- Шоколад - 300 грам(200 грам в тісто, 100 грам в глазур)
- Борошно - 180 грам
- Сода - 1 чайних ложок
- Какао - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 100 грам
- Вершки - 50 мілілітрів (від 33% жирності)
- Вершкове масло - 150 грам(100 грам в тісто, 50 грам в глазур)
- Яйце - 3 штуки
Розтопити вершкове масло і шоколад.
Окремо збийте яйця з цукром.
Влийте шоколадну масу. Вмішайте какао, соду і борошно.
Вилийте тісто у форму для випічки і поставте в духовку, розігріту до 180 градусів на 30 хвилин.
Для глазурі розтопіть шоколад з вершками і вершковим маслом.
Готовий, теплий пиріг полийте шоколадною глазур'ю.
Поставте пиріг в холодильник на 30 хвилин. Наріжте на шматочки і угощайтесь.
Приємного чаювання!
Приємного чаювання!