Шоколадний пиріг 
(покроковий рецепт з фото)
                        
    
                                                                                                                                                             
Рецепт приготування шоколадного пирога з глазур'ю з вершкового масла, какао, молока і горіхів.
Це надзвичайно смачний шоколадний пиріг. Готується досить швидко і також швидко з'їдається.
- Борошно - 2 склянки
 - Цукор - 2 склянки
 - Сіль - 1/4 чайних ложки
 - Какао-порошок - 4 Ст. Ложки
 - Вершкове масло - 220 грам
 - Окріп - 1 Склянка
 - Маслянка або йогурт натуральний - 1/2 склянки
 - Яйця - 2 штуки
 - Харчова сода - 1 Чайна ложка
 - Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
 - Масло вершкове для глазурі - 115 грам
 - Какао-порошок для глазурі - 4 Ст. Ложки
 - Молоко для глазурі - 4 Ст. Ложки
 - Ванільний цукор для глазурі - 1 Чайна ложка
 - Цукрова пудра - 450 грам
 - Горіхи - 1-2 склянок (краще - пекан)
 

1. Попередньо розігріти духовку до 175 градусів. У мисці перемішати борошно, цукор і сіль. У маленькій каструлі розтопити вершкове масло. Додати в масло какао. Добре перемішати разом.

2. Додати в шоколадну суміш киплячу воду, кип'ятити протягом 30 секунд, потім вимкнути вогонь. Додати в борошняну суміш, розмішати і злегка остудити.

3. У мірну склянку налити сколотини і додати збиті яйця, соду і ваніль. Додати суміш в шоколадно-борошняну масу.

4. Вилити приготоване тісто у форму для пирога і випікати в духовці 20 хвилин.

5. Поки пиріг печеться, приготувати шоколадну глазур. Дрібно нарізати горіхи пекан. Розтопити вершкове масло в каструлі. Додати какао, розмішати і вимкнути вогонь. Додати молоко, ваніль і цукрову пудру. Перемішати.

6. Додати горіхи пекан, перемішати разом і залити пиріг теплою глазур'ю.

7. Нарізати пиріг на квадрати і подавати.