Шоколадний пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування шоколадного пирога з глазур'ю з вершкового масла, какао, молока і горіхів.
Це надзвичайно смачний шоколадний пиріг. Готується досить швидко і також швидко з'їдається.
- Борошно - 2 склянки
- Цукор - 2 склянки
- Сіль - 1/4 чайних ложки
- Какао-порошок - 4 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 220 грам
- Окріп - 1 Склянка
- Маслянка або йогурт натуральний - 1/2 склянки
- Яйця - 2 штуки
- Харчова сода - 1 Чайна ложка
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
- Масло вершкове для глазурі - 115 грам
- Какао-порошок для глазурі - 4 Ст. Ложки
- Молоко для глазурі - 4 Ст. Ложки
- Ванільний цукор для глазурі - 1 Чайна ложка
- Цукрова пудра - 450 грам
- Горіхи - 1-2 склянок (краще - пекан)
1. Попередньо розігріти духовку до 175 градусів. У мисці перемішати борошно, цукор і сіль. У маленькій каструлі розтопити вершкове масло. Додати в масло какао. Добре перемішати разом.
2. Додати в шоколадну суміш киплячу воду, кип'ятити протягом 30 секунд, потім вимкнути вогонь. Додати в борошняну суміш, розмішати і злегка остудити.
3. У мірну склянку налити сколотини і додати збиті яйця, соду і ваніль. Додати суміш в шоколадно-борошняну масу.
4. Вилити приготоване тісто у форму для пирога і випікати в духовці 20 хвилин.
5. Поки пиріг печеться, приготувати шоколадну глазур. Дрібно нарізати горіхи пекан. Розтопити вершкове масло в каструлі. Додати какао, розмішати і вимкнути вогонь. Додати молоко, ваніль і цукрову пудру. Перемішати.
6. Додати горіхи пекан, перемішати разом і залити пиріг теплою глазур'ю.
7. Нарізати пиріг на квадрати і подавати.