Пісний шоколадний пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Ніжний, шоколадний, вологий пиріг з апельсиновими цукатами можна приготувати без яєць і вершкового масла. Такий пиріг точно сподобається вегетаріанцям і тим, хто дотримується посту.
Щоб приготувати тісто для пісного шоколадного пирога вам знадобиться не більше 5 хвилин. Змішавши сухі інгредієнти, додайте оцет, рослинна олія, воду і замісити тісто. Випікайте пиріг у розігрітій духовці до готовності. Зазначена кількість інгредієнтів розраховане на форму діаметром 20 сантиметрів. Докладніше, як приготувати пісний шоколадний пиріг, читайте в покроковому рецепті.
- Борошно пшеничне - 200 грам
- Какао - 3 Ст. Ложки
- Екстракт ванілі - 1 Чайна ложка
- Цукор тростинний - 160 грам
- Сода харчова - 1 Чайна ложка
- Оцет яблучний - 1 Чайна ложка
- Масло рослинне - 5 Ст. Ложок (без запаху)
- Вода питна - 200 мілілітрів
- Цукати апельсинові - 50 грам
- Сіль - 1 щіпка
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
У мисці змішайте борошно, какао, цукор, соду і щіпку солі.
У цій суміші зробіть два поглиблення: поменше і побільше. У меншу поглиблення влийте оцет, а в більше - рослинне масло без запаху. Залийте цю суміш водою і перемішайте до однорідного стану.
Додайте в суміш нарізані цукати і екстракт ванілі. Перемішайте.
Форму для тесту змастіть маслом і присипте борошном. Вилийте тісто у форму. Запікайте в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 35-40 хвилин.
Готовий пиріг остудіть і витягніть з форми. Шоколадний пиріг можна присипати зверху цукровою пудрою. Смачного!