Пісний шоколадний маннік
(покроковий рецепт з фото)
Під час посту дуже хочеться чогось солодкого, тому розповім, як приготувати пісний шоколадний маннік - дуже ніжний і вологий пиріг з яскравим шоколадним смаком. Обов'язково порадуйте їм рідних!
Відмінним варіантом солодкої випічки під час посту стане шоколадний маннік. Крім того, що він дуже солодкий і смачний, він ще й корисний завдяки родзинок і горіхів. Ви можете додати рубані сухофрукти або мак, щоб зробити смак пирога більш різноманітним. Обов'язково дайте манки набрякнути, щоб пиріг вийшов більш повітряним і ніжним. Така випічка підходить як на святковий стіл, так і до щоденного чаювання.
- Манька - 180 грам
- Цукор - 200 грам
- Борошно - 130-140 грам
- Вода - 200 мілілітрів
- Рослинна олія - 100 мілілітрів(rafinirovannoe)
- Ванілін - 1 щіпка
- Розпушувач - 1, 5 чайних ложки
- Горіхи - 4 Ст. Ложки
- Ізюм - 4 Ст. Ложки
- Какао - 3-4 Ст. Ложок
1. Манку змішайте з цукром і залийте холодною водою. Залиште при кімнатній температурі на 2 годину, щоб манка набухла. Додайте рослинне масло і добре розмішайте.
2. Просіяне борошно змішайте з ваніліном, розпушувачем, горіхами, родзинками і какао. Добре перемішайте і в три заходи додайте до манки. Тісто розмішуйте вінчиком.
3. Готове тісто вилийте в змащену олією форму і випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 45 хвилин. Смачного!