Шоколадний маннік з карамелевими яблуками
(покроковий рецепт з фото)
Хочу поділитися смачним рецептом, як приготувати шоколадний маннік з карамелевими яблуками. Така випічка - це відмінний приклад того, як навіть звичайний і звичний пиріг може стати цікавим.
Ще з дитинства пам'ятаю, що маннік - це невибагливий, простий в приготуванні десерт до чаю, який роблять з підручних продуктів. Внісши в основну рецептуру кілька змін, можна зробити незвичайний і цікавий варіант десерту. Яблука можна замінити на груші або інші фрукти.
- Какао - 1 Ст. Ложка
- Манька - 1 Склянка
- Кефір - 1 Склянка
- Цукор - 1, 5 склянки
- Яблуко - 4 штуки
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Ваніль - За смаком
- Сіль - За смаком
- Яйце - 2 штуки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
1. У миску вливаю кефір, додаю манку, сіль (на кінчику ножа), ванільний цукор (1 щіпку), цукровий пісок (залишаю 3 ложки), какао і розпушувач.
2. Вбиваю в миску 2 курячих яйця і перемішую тісто, відставляю в сторону на 20-30 хвилин.
3. Яблука (у мене кисло-солодкі) мою і розрізаю на 2 частини, потім вичищаю насіння і нарізаю тонкими пластинами.
4. Сковороду ставлю на вогонь, кладу вершкове масло, додаю цукор і розігріваю, потім викладаю яблука і перемішую, щоб кожен шматочок був оповитий карамеллю, готую на середньому вогні пару хвилин.
5. Роз'ємну форму для випічки застеляють пергаментом, потім викладаю карамельні яблука.
6. Заливаю яблука раніше приготованим тестом і випікаю в розігрітому до 200 градусів духовці 40 хвилин.
7. Маннік дістаю з духовки і відразу не виймаю, а залишаю в формі, потім вже знімаю краю і викладаю його на блюдо. Подаю пирог к чаю, смачного!