Пісний шоколадний кекс
(покроковий рецепт з фото)
Пісний шоколадний кекс готується з борошна, цукру, какао-порошку. Цей простий рецепт чудесного шоколадного кексу не містить яєць. Вийде він пишним і насиченим шоколадним смаком. Вкуснятина!
Пісний шоколадний кекс можна приготувати з оливковою олією або іншим маслом рослинного походження. НЕ бійтеся експериментувати і пробуйте.
- Борошно - 3 склянки
- Цукор - 2 склянки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Сода - 2 чайних ложки
- Какао-порошок - 1/2 склянки
- Кокосова олія - 3/4 склянки
- Оцет або лимонний сік - 2 Ст. Ложки
- Вода - 2 склянки
- Ванілін - 2-3 Щепоток
1. Увімкніть духовку нагріватися на 180 градусів. Розтопіть в сотейнику кокосове масло. У мисці змішайте просіяне борошно, цукор, сіль, гашене оцтом або лимонним соком соду і какао.
2. В отриману суміш додайте кокосове масло і ванілін. Залийте все холодною водою.
3. Перемішайте все до однорідної маси прямо в формі виделкою. Можна, можливо, звичайно, змішати все в мисці і потім перелити в форму для запікання.
4. Запікайте пісний шоколадний кекс протягом 30-35 хвилин. Готовність перевіряйте дерев'яною зубочисткою, вона повинна виходити з тіста сухою. Готовий і злегка остиглий пиріг присипте цукровою пудрою. Можете в аркуші паперу вирізати серце або сонечко з променями і посипати малюнок пудрою. Смачного!