Пісний шоколадний торт
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную приготувати пісний шоколадний торт. Такий тортик можна приготувати не тільки під час посту, але і на будь-яке сімейне чаювання або на будь-який святковий стіл. Дуже смачно і дуже шоколадно!
Солодке чаювання - це традиція в багатьох сім'ях. І навіть в пост не варто собі в ній відмовляти. Цей шоколадний тортик просто знахідка для всіх ласунів! Дуже смачний і мега шоколадний! Всім хто виконує пост можна з чистою совістю насолодитися ароматною і спокусливою випічкою! В якості прошарку до крему можна додати горіхи, ягоди або фрукти. Орієнтуйтеся повністю на свої переваги.
- Борошно - 250 грам
- Рослинна олія - 90 мілілітрів
- Розпушувач тіста - 2, 5 чайних ложки
- Крохмаль - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Ванілін - 2 грами (по граму в крем і бісквіт)
- Цукор - 350 грам(200 г в бісквіт, 150 - у вершках)
- Вода - 420 мілілітрів(300 мл - в бісквіт, 120 Мл – в крем)
- Какао - 60 грам(25 Г – в бисквит, 35 г - в крем)
Підготуйте всі інгредієнти для бісквіта.
У глибокій мисці з'єднайте всі сухі інгредієнти: какао, борошно, цукор, ванілін і розпушувач.
Додайте воду.
Ретельно перемішайте всі до однорідного стану.
Додайте будь-яку рослинну олію без запаху.
Знову старанно перемішайте шоколадне тісто і вилийте його в змащену маслом форму для запікання.
Випікайте бісквіт при температурі 180 градусів 30-40 хвилин. Готовність можна перевірити дерев'яною шпажкою або зубочисткою. Повністю остудіть готовий бісквіт, а потім витягніть його з форми.
Тепер можна зайнятися приготуванням крему. Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Розведіть крохмаль в холодній воді і перелийте в каструльку. Додайте цукор, сіль і ванілін. Поставте на вогонь, доведіть до кипіння і всипте какао. На невеликому вогні, постійно помішуючи і розбиваючи грудочки, проваріть суміш до загустіння близько 1-2 хвилин. Зніміть готовий крем з вогню і трохи остудіть.
Розріжте бісквіт на два коржі. Просочіть коржі солодким чаєм. Чай можна замінити на будь-який сік або просто солодку воду. Тепер на один корж нанесіть більшу частину крему.
Нижній корж накрийте верхнім. З усіх боків змастити торт кремом, що залишився.
Пісний шоколадний торт готовий. Прикрасити його можна на свій смак. У мене подрібнені волоські горіхи. Можна прикрасити верх будь-якими свіжими або замороженими ягодами, фруктами або будь-якими іншими пісними добавками.
Бажано перед подачею дати торту пару годин настоятися. Тоді тортик буде більш ніжний і смачний. Смачного!