Шоколадний пиріг з заварним кремом
(покроковий рецепт з фото)
Цей пиріг більше нагадує торт, тому можна зробити його навіть до святкового столу. Ніхто не повірить, що пиріг робиться просто. Розповім, як приготувати шоколадний пиріг з заварним кремом.
Заварний крем зробить з цього пирога справжній шедевр до святкового столу. Можна зробити інший крем, збити вершки або перемазати коржі варенням. Пирога потрібен час, щоб просочився крем, тому після приготування наполягайте його кілька годин. Замість шоколадного пирога можна зробити звичайний ванільний або лимонний.
- Молоко - 800 мілілітрів(400 мілілітрів для тесту, 400 мілілітрів для крему)
- Борошно - 340 грам(250 грам для тіста, 3 столових ложки для крему)
- Цукровий пісок - 2, 5 склянки(1, 5 склянки для тіста, 1 стакан для крему)
- Какао-порошок - 6 Ст. Ложок
- Розпушувач - 4 чайних ложки
- Яйця - 1 штука
- Цукрова пудра - За смаком
1. Насамперед зробіть тісто: змішайте борошно з цукром, какао і розпушувачем.
2. У мікрохвильовій печі підігрійте молоко і влийте його до борошняної суміші.
3. Гарненько перемішайте тісто, щоб не було грудочок (можна вручну або міксером).
4. Форму для випікання застеліть пергаментом, вилийте в неї приготоване тісто і запікайте в розігрітій до 180 градусів духовці близько 40 хвилин (щоб зубочистка виходила суха).
5. Поки тісто в духовці, зробіть крем: збийте яйце з цукровим піском і додайте борошно, гарненько все перемішайте.
6. У сотейник налийте молоко і відправте його на вогонь, доведіть до кипіння (дрібних бульбашок) і відразу тонкою цівкою влийте до яєць, борошно і цукор, енергійно перемішайте віночком, щоб яйця не згорнулися.
7. Надішліть весь вміст на вогонь і варіть на слабкому вогні до утворення густої маси. Готовий крем відразу накрийте плівкою і остудіть повністю.
8. Остудіть корж і крем, потім розріжте його навпіл.
9. Щедро змастіть корж кремом, накрийте другим коржем і посипте цукровою пудрою. Краще наполягайте його кілька годин, а тільки потім наріжте шматочками і подавайте.