Шоколадний торт з заварним кремом
(покроковий рецепт з фото)
Чудово смачний, солодкий, ніжний і просто красивий торт з бісквітних коржів і з ніжним кремом - це найкращий подарунок на день народження вашим улюбленим! Дивіться і записуйте рецепт, стане в нагоді!
Для приготування шоколадного торта з заварним кремом знадобляться час, вправність і терпіння. Але результат перевершить всі ваші очікування! Спочатку приготуйте коржі бісквітні, вони будуть шоколадними, а ось крем - білий. Вершки обов'язково беріть жирненькие. В якості прикраси можете використовувати теж збиті вершки і ягоду.
- Яйця - 16 штук (з них 3 жовтка і 2 цілих яйця в бісквіт, 11 жовтків для крему)
- Цукор - 580 грам(400 г для бісквіта, 180 - для крему)
- Крем - 3 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Какао порошок - 70 грам
- Сода - 5 грам
- Окріп - 250 мілілітрів
- Розчинна кава - 2 грами
- Масло рослинне - 200 мілілітрів
- Ванільний екстракт - 2 Ст. Ложки(1 ст.Л. В бісквіт, 1 ст.Л. В вершках)
- Борошно - 220 грам
- Молоко - 200 мілілітрів
- Вершкове масло - 340 грам(300 г в крем, 40 г для глазурі)
- Вершки - 270 мілілітрів(200 для прикраси торта, 70 для глазурі)
- Згущене молоко - 100 грам
- Шоколад чорний - 100 грам
Насамперед треба приготувати коржі: приготуйте тісто, змішайте для цього два цілих яйця, три жовтки і сметану.
Заваріть каву в окропі.
Змішайте 400 грам цукру, сіль, какао порошок, соду, потім влийте в суміш кави і проваріть все на невеликому вогні хвилин 10. Зачекайте, поки не почне міхур маса.
Змішайте 400 грам цукру, сіль, какао порошок, соду, потім влийте в суміш кави і проваріть все на невеликому вогні хвилин 10. Зачекайте, поки не почне міхур маса.
Зніміть з вогню масу, перемішайте її віночком, щоб вона охолола. Паралельно влийте ванільний екстракт і масло рослинне.
Потім додайте яєчну суміш і збийте.
Потім - борошно і знову все перемішайте до однорідності.
Потім - борошно і знову все перемішайте до однорідності.
Форму для випікання застеліть пергаментом і змастіть злегка вершковим маслом. Дуже зручно, коли є дві форми: відразу можна спекти два коржі. Випікайте 30 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці. Готовим коржам дайте охолонути, потім їх можна буде розрізати навпіл. Всього вийде 4 коржа.
Поки коржі випікаються і остигають, ви можете приготувати крем: змішайте 11 жовтків з 180 г пісочний, поки цукор не розчиниться.
Влийте молоко і поставте крем на невеликий вогонь варитися, помішуючи його постійно.
Коли крем загусне, додайте в нього ще масла вершкового і столову ложку ванільного екстракту. Готовий крем повинен охолонути, потім його можна поставити в холодильник на зберігання.
Коли крем загусне, додайте в нього ще масла вершкового і столову ложку ванільного екстракту. Готовий крем повинен охолонути, потім його можна поставити в холодильник на зберігання.
Перший етап збірки торта: коржі охололи, їх ми розрізали, всього вийшло 4 штуки. Крем охолов і встиг охолонути. Зберіть торт, промащуючи кожен корж кремом. Останній не промазуйте. Залиште приблизно 3 ст.Л. Крему заварного для прикраси.
Раджу укутати торт в плівку харчову і відправити на просочення в холодильник на 6 годин (можна на ніч).
Раджу укутати торт в плівку харчову і відправити на просочення в холодильник на 6 годин (можна на ніч).
Через певний час дістаємо торт з холодильника і форми, можна тепер його прикрасити.
Збийте 200 мл вершків зі згущеним молоком і 3 ст.Л. Крему. Отриманою вершкової масою змастити весь торт.
Глазур можете приготувати самостійно, а можете використовувати готову в пакетиках.
Якщо готуєте самі, на водяній бані розтопіть шоколад, додайте вершків гарячих (70 мл), перемішайте до однорідності, зніміть з вогню, додайте шматочок вершкового масла. Коли масло розтане, дайте глазурі охолонути.
Якщо готуєте самі, на водяній бані розтопіть шоколад, додайте вершків гарячих (70 мл), перемішайте до однорідності, зніміть з вогню, додайте шматочок вершкового масла. Коли масло розтане, дайте глазурі охолонути.
Полийте торт остигнула глазур'ю і прикрасьте на свій розсуд (можна ягодами, наприклад).
У розрізі у нас виходить ось така краса!
У розрізі у нас виходить ось така краса!
Готовий шоколадний торт з заварним кремом подавайте з кавою або чаєм. Смачного!