Рецепт Шоколадний пиріг по-Міссісіпські фото

Шоколадний пиріг по-Міссісіпські
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Тісто , Шоколад
Пісні страви
На святковий стіл
Випічка , Солодке , Пироги
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Цей дуже шоколадний пиріг напевно сподобається шоколадоголікам Розсипчастий шоколадний корж, ніжна шоколадна начинка і найлегші збиті вершки - цим пирогом можна не захоплюватися! готуємо!

Опис приготування:

Цей дуже шоколадний пиріг з берегів Міссісіпі. Любителям всього шоколадного він дуже сподобається. Знаменитий він став після виходу на екрани фільму"Прислуга" . З цього рецепта ви дізнаєтеся, як приготувати неймовірно смачний шоколадний пиріг по-Міссісіпської і, я впевнена, ви будете в захваті!

  • Борошно пшеничне - 225 грам
  • Какао - 6 Ст. Ложок(2 - в тісто, 4 - для начинки)
  • Вершкове масло - 325 грам(150 - в тісто, 175 - для начинки)
  • Цукор - 5- чайних ложок (для тіста)
  • Тростинний цукор - 250-300 грам (для начинки)
  • Яйця - 4 штуки
  • Шоколад - 170-180 грам(150 - для начинки, інше для прикраси)
  • Вершки - 600 мілілітрів(300 - для начинки, 300 - для прикраси)
  • Цукрова пудра - 1 Ст. Ложка
  • Вода - 2-3 Ст. Ложок
шоколадний пиріг по-Міссісіпської - фото крок 1
Почнемо з приготування тіста. Просіваємо в миску борошно і какао.
шоколадний пиріг по-Міссісіпської - фото крок 2
Додаємо вершкове масло і перетираємо.
шоколадний пиріг по-Міссісіпської - фото крок 3
Ось так виглядає борошно, перетерта з маслом.
шоколадний пиріг по-Міссісіпської - фото крок 4
Додаємо цукор і вливаємо воду. Води може знадобитися 2-3 ложки, кількість залежить від якості борошна.
шоколадний пиріг по-Міссісіпської - фото крок 5
У результаті повинно вийти м'яке еластичне тісто. Відправимо його в холодильник хвилин на 15.
шоколадний пиріг по-Міссісіпської - фото крок 6
Випікати будемо в формі діаметром 23-24 см. Розкачати тісто в корж і потім акуратно викладемо у форму, формуючи високі бортики. На тісто викладаємо фольгу і насипаємо горох або квасоля. Відправляємо запікатися в розігріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин. Потім фольгу з горохом прибираємо і запікаємо ще хвилин 10.
шоколадний пиріг по-Міссісіпської - фото крок 7
А поки займемося начинкою. Розтираємо масло з тростинним цукром, додаємо какао і яйця. Розтираємо до однорідності. Дуже зручно робити це ополоником.
шоколадний пиріг по-Міссісіпської - фото крок 8
Додамо розтоплений шоколад і перемішати. Шоколад краще брати в рівному співвідношенні гіркий і молочний.
шоколадний пиріг по-Міссісіпської - фото крок 9
Додаємо вершки і перемішуємо до однорідності.
шоколадний пиріг по-Міссісіпської - фото крок 10
Виливаємо отриману масу на спечений корж і відправляємо в духовку запікатися при 160 градусах хвилин 45-50.
шоколадний пиріг по-Міссісіпської - фото крок 11
Ось так виглядає пиріг після запікання. Трохи потріскався верх, але нічого страшного. Остужаем пиріг.
шоколадний пиріг по-Міссісіпської - фото крок 12
Збиваємо вершки з цукровою пудрою до пишної і стійкої піни.
шоколадний пиріг по-Міссісіпської - фото крок 13
Перекладаємо пиріг на блюдо, зверху наносимо шар збитих вершків і посипаємо натертим шоколадом. Можна насолоджуватися!

Схожі рецепти