Шоколадний пиріг Брауні
(покроковий рецепт з фото)
Хтось Брауні називає тортом, а хтось пирогом. Деякі вважають його навіть кексом. Але, в будь-якому варіанті це дивно смачний десерт, який легко готується в домашніх умовах. Спробуйте!
Брауні - це чудовий десерт, який сьогодні за популярністю на першому місці в будь-якому ресторані. Готувати його в домашніх умовах зовсім не складно. Головне, щоб було вершкове масло, шоколад, мука, горіхи, цукор і яйця. З цього мінімуму доступних продуктів і готується це дивовижне ласощі.
Дивіться, як приготувати шоколадний пиріг Брауні.
- Борошно - 100 грам
- Чорний шоколад - 100 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Яйця - 4 штуки
- Цукор - 100 грам
- Грецькі горіхи - 50 грам
1. З'єднуємо вершкове масло і шоколад, ставимо на водяну баню, щоб ці інгредієнти повністю розтопилися.
2. Даємо розтопленої масі трохи постояти (не більше 5 хвилин).
3. Додаємо борошно і починаємо замішувати тісто.
4. Подрібнюємо горіхи (можна брати будь-які на ваш смак) і висипаємо в шоколадну масу. Замішуємо тісто знову.
5. Тепер збиваємо яйця з цукром. Маса повинна збільшитися в кілька разів.
6. У цю яєчну масу викладаємо наше шоколадне тісто і акуратно все перемішуємо до однорідного стану.
7. Вийде рідке шоколадне тісто.
8. Виливаємо його в підготовлену заздалегідь форму для запікання і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 10-12 хвилин. Головне в приготуванні Брауні не перетримати. Усередині пиріг повинен бути тягучим і м'яким.
9. Після випікання даємо пирогу охолонути, після чого виймаємо з форми, нарізаємо невеликими частинами, нагадують тістечка, і подаємо до столу.