Брауні шоколадний
(покроковий рецепт з фото)
Брауні шоколадний, безумовно, мій улюблений шоколадний десерт. Його можна спекти до свята і навіть зробити на полуденок. Подавайте його після охолодження або трохи теплим. Смакота!
Шоколадний Брауні прийнято розрізати на шматочки після запікання і зберігати його так. Цей пиріг подаю зі збитими вершками і свіжими ягодами. Використовуйте 2 виду шоколаду, щоб зробити цей пиріг ще більш шоколадним. Простий і смачний варіант для десерту.
- Вершкове масло - 85 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Гіркий шоколад - 170 грам
- Молочний шоколад - 100 грам
- Коричневий цукор - 150 грам
- Яйця - 2 штуки
- Крохмаль - 30 грам
- Какао - 1 Ст. Ложка
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
- Вершки - За смаком
- Ягоди - За смаком
1. У миску розкришите шоколад, додайте до нього вершкове масло і розтопіть все на водяній бані.
2. Зніміть миску з шоколадом з вогню і додайте цукор, перемішайте.
3. В окрему миску розбийте яйце, потім введіть його до теплого шоколаду, потім збийте друге яйце і теж введіть його.
4. Додайте до шоколаду какао і крохмаль.
5. Додайте ванільний екстракт і перемішайте.
6. Застелите форму для випічки пергаментом і вилийте в неї тісто.
7. Надішліть пиріг в розігріту до 180 градусів духовку на 20-30 хвилин. Видаліть пиріг з духовки і наріжте його шматочками.
8. Уже остиглий пиріг прикрасьте збитими вершками і ягодами, смачного!