Шоколадний чізкейк з м'ятою
(покроковий рецепт з фото)
Чізкейк - один з улюблених десертів. Його можна приготувати не випікаючи, що особливо актуально влітку або якщо немає бажання довго возитися з десертом. Розповім, як приготувати шоколадний чізкейк з м'ятою.
У мене слинки течуть від такого десерту. Легка гіркоту шоколаду і свіжість м'яти - це відмінне поєднання. Чізкейк виглядає дуже ефектно. Перед подачею на стіл його потрібно гарненько остудити в холодильнику. Прикрасьте чізкейк за смаком і пробуйте!
- Шоколадне печиво - 20 штук
- Вершкове масло - 3 Ст. Ложки
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Шоколадна стружка - 230 грам
- Вершковий сир - 230 грам
- Цукор - 1, 5 склянки
- Крем - 1, 5 склянки
- Яйця - 2 штуки
- М'ятно-креязикай лікер - 1/4 склянки
- Вершки - За смаком (для прикраси)
- Шоколад чорний - 50 грам (для прикраси)
1
У чашу блендера викладіть шоколадне печиво, розтоплене вершкове масло, 3 ложки цукру, подрібніть все і перекладіть отриману суміш у форму для випікання, формуючи високі бортики.
2
Надішліть форму в розігрітий до 170 градусів духовку на 15 хвилин.
3
Тим часом викладіть в миску шоколадну стружку, відправте в мікрохвильову піч на 30 секунд і розтопіть.
4
В окремій ємності змішайте вершковий сир, 0, 5 склянки цукрового піску, 0, 5 склянки сметани, збийте все до утворення однорідної маси.
5
Додайте в суміш розтоплений шоколад і введіть курячі яйця, перемішайте. Вилийте приготовлену суміш у форму із запеченою основою і знову відправте в розігріту до 170 градусів духовку на 20 хвилин.
6
В іншій ємності змішайте м'ятно-креязикай лікер з сметаною і цукром. Розподіліть суміш поверх шоколадного шару і знову запікайте 15-20 хвилин.
7
Дістаньте чізкейк з духовки і залиште його для охолодження на кілька годин, потім акуратно відокремте краю від форми і приберіть його в холодильник на ніч.
8
Прикрасьте чізкейк збитими вершками і натертим чорним шоколадом. Смачного!