Шоколадні «пальчики» з горіхами
(покроковий рецепт з фото)
Коли хочеться спекти щось солоденьке і смачненьке до чаю, а під рукою трохи інгредієнтів і часу мало, тоді ось вам класна ідея, як приготувати шоколадні пальчики з горіхами.
Це дуже цікавий і зовсім нескладний рецепт, який я рекомендую взяти на замітку всім любителям шоколадної випічки і особливо зайнятим господаркам. В якості начинки в даному випадку використовуються волоські горіхи, але ви можете взяти будь-які, які вам до душі. Крім того, можна додати трохи насіння кунжуту або мак, наприклад, теж буде класно. До чаю на десерт - то, що потрібно, пальчики сподобаються і дорослим, і діткам.
- Борошно - 100 грам
- Крохмаль - 65 грам
- Какао - 20 грам
- Вершкове масло - 125 грам
- Цукрова пудра - 80 грам
- Горіхи - 100 грам
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка

1. Перед тим як замішувати тісто, включіть її, нехай розігрівається до 180 градусів. У глибоку миску надішліть розм'якшене вершкове масло і цукрову пудру. Розітріть до однорідності і додайте сухі інгредієнти: просіяне борошно, крохмаль, сіль, ванільний цукор, корицю, какао. Перемішайте, щоб вийшло однорідне тісто.

2. На сухій сковороді просушіть горіхи, подрібніть їх в крихту. Візьміть трохи тесту, сформуйте на долоньці корж, в центр викладіть горіхову начинку.

3. Akkuratno паличка. Ось такий "пальчик" вийшов. Викладіть заготовки на деко. При бажанні можна зробити невеликі надрізи. Коли все пальчики будуть зліплені, надішліть лист в духовку і випікайте хвилин 15-18.

4. Важливо не пересушити пальчики в духовці! Перед подачею їх можна присипати цукровою пудрою, наприклад, або полити глазур'ю. Приємного чаювання!