Шоколадні кекси з горіхами
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування кексів з шоколадом, ванільним екстрактом, кави еспресо і горіхами.
Ароматні кекси з горіхами і шоколадом скрасять холодний вечір.
- Несолоного вершкового масла - 240 грам
- Гіркого шоколаду - 270 грам
- Великих яйця - 4 штуки
- Екстракту ванілі - 2 чайних ложки
- Розчинної кави еспресо - 1 Ст. Ложка (по бажанню)
- Солі - 1/2 чайних ложки
1. Розігріти духовку до 160 градусів зі стійкою в центрі. Змастити форму для кексів олією і поставити форму на деко. Крупно нарізати шоколад. Нарізати горіхи. Розрізати вершкове масло на 16 шматочків. Встановити миску над каструлею з киплячою водою. Покласти масло в миску, зверху подрібнений шоколад. Готувати до нагрівання суміші, постійно помішуючи. Зняти миску з каструлі. Розмішати шоколадну суміш з цукром. Додати яйця по одному за раз, збиваючи після кожного додавання. Збити з ванільним екстрактом. Додати порошок еспрессо, сіль і борошно, збити до отримання однорідного тіста.
2. Викласти тісто в підготовлену форму і розрівняти поверхню за допомогою гумового шпателя. Посипати тісто зверху подрібненими горіхами (якщо використовуються) і злегка втиснути їх в тісто.
3. Випікати кекси до тих пір, поки вставлений в центр ніж не буде виходити чистим, близько 40 хвилин. Поставити форму на стійку і охолодити кекси до кімнатної температури.
Коли вони повністю охолонуть, витягти з форми і подавати.
Коли вони повністю охолонуть, витягти з форми і подавати.