Шоколадні кекси з рідкою начинкою
(покроковий рецепт з фото)
Французи знають толк в десертах, тому у них обов'язково варто повчитися робити всяку смакоту і ласощі. Ось, наприклад, мій улюблений рецепт, як приготувати шоколадні кекси з рідкою начинкою.
Шоколадний кекс з рідкою начинкою буде відмінною альтернативою торту. Особливо він припаде до смаку любителям шоколаду. Сам по собі кекс не надто солодкий, адже в його основі гіркий шоколад. Не раджу додавати більше цукру, краще приготувати який-небудь крем або подати десерт з кулькою морозива. Якщо робите десерт для дорослих, можна додати в тісто трохи рому або лікеру.
- Вершкове масло - 100 грам
- Цукровий пісок - 50 грам
- Жовтки - 3 штуки
- Гіркий шоколад - 200 грам
- Яйце - 2 штуки
- Борошно - 60 грам
- Сахарна пудра - 20 грам
- Сіль - 1 щіпка
1. Масло нарізаю шматочками і викладаю в миску, гіркий шоколад (не менше 72% вмісту какао, а краще більше) розламують і кладу в ту ж миску, що і масло.
2. Миску ставлю на парову баню (а можна і в мікрохвильовку), розтоплюю інгредієнти до повного розчинення, регулярно перемішую, а потім прибираю миску з вогню.
3. В окремому посуді збиваю жовтки, яйця і цукровий пісок до утворення пишної маси.
4. У миску до остигнула масі ввожу збиті яйця з цукром і борошно, міксером перемішую до однорідної консистенції.
5. Форми для випікання змащую маслом (вершковим або рослинним), викладаю в них приготоване шоколадне тісто. Відправляю формочки в розігріту до 200 градусів духовку на 5-7 хвилин, не більше.
6. Готові кекси дістаю з духовки і гарячими подаю до столу, вони виходять трохи «мокрими», але так і задумано. Смачного!