Шоколадні еклери
(покроковий рецепт з фото)
Щоб приготувати смачні еклери доведеться трішечки попариться. Але повірте, кінцевий результат вартий витрачених зусиль. Найніжніші еклери з шоколадним кремом і глазур'ю - це неймовірно смачно!
Як же приготувати шоколадні еклери в домашніх умовах? Вам знадобиться такий набір інгредієнтів: вода, мука, сіль, вершкове масло, яйця, молоко, цукор, крохмаль, шоколад гіркий, шоколадна помадка. Також рекомендую дістати кілька кондитерських пристосувань, без яких не обійтися, це в першу чергу - кондитерський мішок з насадкою-зубчиками і кондитерська плоска лопатка. Вдалого приготування!
- Вода - 125 грам
- Сіль - 2 грами
- Вершкове масло - 60 грам
- Борошно - 75 грам
- Яйця - 3 штуки
- Молоко - 125 грам
- Цукор - 25 грам
- Крохмаль - 1 Ст. Ложка (неповна)
- Шоколад гіркий - 50 грам
- Шоколадна помадка - 140 грам (тюбик)
Підготуйте необхідні для тесту інгредієнти.
Також підготуємо інгредієнти для приготування крему.
Влейте в сотейник воду, додайте вершкове масло і сіль. Поставте на вогонь, гріємо поки масло повністю не розтопиться.
Одне яйце розбийте в окрему ємність. Ще два яйця вбийте в іншу і перемішайте.
У сотейник всипте борошно і перемішайте. При потряхіваніі, маса швидко схопиться і перетвориться в круглий кулю.
Отриманий шар тіста трохи підсушіть в сотейнику, потім зніміть з вогню, додайте одне яйце. Перемішуючи лопаткою, додайте два інших яйця. Заважати тісто до отримання однорідної густої, м'якою і пластичної консистенції. За потреби, додайте ще одне яйце.
Отримане тісто поміщаємо в кондитерський мішок з насадкою-зубчиками (14мм).
Деко змастіть вершковим маслом. Умочіть в борошно дошку для нарізки або спеціальну лінійку і зробіть на деку сліди-позначки. Вони допоможуть зробити рівні еклери. Для зручності, робіть сліди з борошна в шаховому порядку.
Висаджуємо еклери, бажано якомога рівніше.
Запікаємо в нагрітій до 180 градусів духовці, 30-40 хвилин.
Поки еклери в духовці, приготуємо заварний крем. В сотейник влейте молоко. В окремій ємності змішайте жовтки з цукром і крохмалем.
Шоколад розтопіть, можна в мікрохвильовці.
Коли молоко закипіло, додаємо в нього жовтки, постійно помішуючи віночком (близько 1 хвилини). Потім влити шоколад, перемішати, готувати ще 1 хвилину. Додати вершкове масло, перемішати і зняти з вогню. На застелений харчовою плівкою деко викладіть тонким шаром отриману масу. Зверху накриваємо плівкою. Крем поставте в морозилку на 10 хвилин. Він повинен охолонути.
Еклери остудіть, за допомогою насадки з зубчиками зробіть (зі зворотного боку кожного еклера) три дірочки.
Остиглий заварний крем перекладете в тарілку.
Наповніть кремом кондитерський мішок.
Наповніть еклери кремом.
Зайвий крем видаліть за допомогою лопатки.
Шоколадну помадку з тюбика злегка нагрійте (до 30 градусів). По чуть видавіть на кожен еклер і за допомогою кондитерської лопатки, розрівняйте по поверхні. Великим пальцем руки проведіть по контуру еклера і приберіть зайвий шоколад.
Смачного!