Рецепт Шоколадні еклери фото

Шоколадні еклери
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня , Американська кухня
Тісто, Борошно, Шоколад
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На полуденок, Для дітей
Випічка, Еклери

Щоб приготувати смачні еклери доведеться трішечки попариться. Але повірте, кінцевий результат вартий витрачених зусиль. Найніжніші еклери з шоколадним кремом і глазур'ю - це неймовірно смачно!

Як же приготувати шоколадні еклери в домашніх умовах? Вам знадобиться такий набір інгредієнтів: вода, мука, сіль, вершкове масло, яйця, молоко, цукор, крохмаль, шоколад гіркий, шоколадна помадка. Також рекомендую дістати кілька кондитерських пристосувань, без яких не обійтися, це в першу чергу - кондитерський мішок з насадкою-зубчиками і кондитерська плоска лопатка. Вдалого приготування!

  • Вода - 125 грам
  • Сіль - 2 грами
  • Вершкове масло - 60 грам
  • Борошно - 75 грам
  • Яйця - 3 штуки
  • Молоко - 125 грам
  • Цукор - 25 грам
  • Крохмаль - 1 Ст. Ложка (неповна)
  • Шоколад гіркий - 50 грам
  • Шоколадна помадка - 140 грам (тюбик)
шоколадні еклери - фото крок 1
Підготуйте необхідні для тесту інгредієнти.
шоколадні еклери - фото крок 2
Також підготуємо інгредієнти для приготування крему.
шоколадні еклери - фото крок 3
Влейте в сотейник воду, додайте вершкове масло і сіль. Поставте на вогонь, гріємо поки масло повністю не розтопиться.
шоколадні еклери - фото крок 4
Одне яйце розбийте в окрему ємність. Ще два яйця вбийте в іншу і перемішайте.
шоколадні еклери - фото крок 5
У сотейник всипте борошно і перемішайте. При потряхіваніі, маса швидко схопиться і перетвориться в круглий кулю.
шоколадні еклери - фото крок 6
Отриманий шар тіста трохи підсушіть в сотейнику, потім зніміть з вогню, додайте одне яйце. Перемішуючи лопаткою, додайте два інших яйця. Заважати тісто до отримання однорідної густої, м'якою і пластичної консистенції. За потреби, додайте ще одне яйце.
шоколадні еклери - фото крок 7
Отримане тісто поміщаємо в кондитерський мішок з насадкою-зубчиками (14мм).
шоколадні еклери - фото крок 8
Деко змастіть вершковим маслом. Умочіть в борошно дошку для нарізки або спеціальну лінійку і зробіть на деку сліди-позначки. Вони допоможуть зробити рівні еклери. Для зручності, робіть сліди з борошна в шаховому порядку.
шоколадні еклери - фото крок 9
Висаджуємо еклери, бажано якомога рівніше.
шоколадні еклери - фото крок 10
Запікаємо в нагрітій до 180 градусів духовці, 30-40 хвилин.
шоколадні еклери - фото крок 11
Поки еклери в духовці, приготуємо заварний крем. В сотейник влейте молоко. В окремій ємності змішайте жовтки з цукром і крохмалем.
шоколадні еклери - фото крок 12
Шоколад розтопіть, можна в мікрохвильовці.
шоколадні еклери - фото крок 13
Коли молоко закипіло, додаємо в нього жовтки, постійно помішуючи віночком (близько 1 хвилини). Потім влити шоколад, перемішати, готувати ще 1 хвилину. Додати вершкове масло, перемішати і зняти з вогню. На застелений харчовою плівкою деко викладіть тонким шаром отриману масу. Зверху накриваємо плівкою. Крем поставте в морозилку на 10 хвилин. Він повинен охолонути.
шоколадні еклери - фото крок 14
Еклери остудіть, за допомогою насадки з зубчиками зробіть (зі зворотного боку кожного еклера) три дірочки.
шоколадні еклери - фото крок 15
Остиглий заварний крем перекладете в тарілку.
шоколадні еклери - фото крок 16
Наповніть кремом кондитерський мішок.
шоколадні еклери - фото крок 17
Наповніть еклери кремом.
шоколадні еклери - фото крок 18
Зайвий крем видаліть за допомогою лопатки.
шоколадні еклери - фото крок 19
Шоколадну помадку з тюбика злегка нагрійте (до 30 градусів). По чуть видавіть на кожен еклер і за допомогою кондитерської лопатки, розрівняйте по поверхні. Великим пальцем руки проведіть по контуру еклера і приберіть зайвий шоколад.
шоколадні еклери - фото крок 20
Смачного!

Схожі рецепти