Еклери шоколадні
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування чудових французьких еклерів. Ці тістечка дуже популярні у нас в Росії і країнах СНД.
Кількість порцій: 12
- Яйця, великих - 4 штуки (для тіста:)
- Яєчний білок - 1 штука
- Кошерна сіль - 1 щіпка
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Олія - 85 грам
- Борошно - 160 грам (хлібна)
- Вершкове масло кімнатної температури - 30 грам (для крему:)
- Кошерна сіль - 1 щіпка
- Кукурудзяний крохмаль - 30 грам
- Екстракт ванілі - 1 Чайна ложка
- Яйця - 2 штуки (великі)
- Яєчний жовток - 1 штука (великий)
- Цукор - 120 грам
- Жирні вершки - 1 Склянка (для Ганаша:)
- Напівсолодкий шоколад - 250 грам (стружка)
- Кукурудзяний сироп - 1 Ст. Ложка (що-б шоколад став блискучим)
Почнемо з тіста: У каструлю засипте цукор і сіль, гарненько перемішайте і додайте олію. Доведіть до кипіння.
Додайте борошно.
Добре перемішайте.
Продовжуйте заважати, тісто почне збиратися разом. Зменшіть вогонь.
Продовжуючи помішувати почне утворюватися форма кулі, заважайте ще кілька хвилин.
Перекладіть тісто в миску і на повільній швидкості, міксером, збивайте тісто поки воно не охолоне.
Тепер, на низькій швидкості додавайте яйця по одному, перед тим як додати наступне яйце переконайтеся що попереднє добре перемішалося. Не забудьте додати білок. Як тісто буде вийдуть гущі і щільніше збільшуйте швидкість міксера. Як тільки всі яйця додані збивайте ще протягом 1-2 хвилин.
Помістіть тісто в ZIP пакет і обріжте у пакета кінчик (приблизно 2, 5 см). Якщо у вас є професійний кондитерський мішок, то використовуйте його.
Покладіть пергамент на деко. Видавлюйте тісто довжиною приблизно 10-12 см. Залишайте запас місця, так як випічка розшириться. Змочіть водою по всій довгі "сосиски" .
Помістіть деко на середню полицю і випікайте протягом 15 хвилин при температурі 220 ° С. Потім, зменшіть температуру до 180 ° С і випікайте ще 10-12 хвилин, випічка повинна придбати золотовато-коричневий відтінок. Після цього, перекладіть ваші еклери на сітчасту поверхню.
Далі, якщо у вас немає кондитерського мішка з пластиковим наконечником, використовуйте ніж. Зробіть невеликий надріз по середині. І покладіть еклери назад в духовку на пару хвилин. Якщо у вас є кондитерський мішок, то просто, використовуйте паличку, щоб проткнути отвір в центрі кожного еклера (як на фото). І, знову ж, на кілька хвилин помістіть в духовку.
Тепер, приступаємо до наступного кроку. Робимо крем. У каструлю, на середньому вогні, влийте молоко і 60 г. Цукру і доведіть до легкого кипіння.
Тим часом, жебрацтво 30 г. Кукурудзяного крохмалю, 60 г. Цукру і дрібку кошерної солі в невелику миску, щоб позбутися від грудок.
У середній мисці збийте яйця і жовток, потім додайте суміш кукурудзяного крохмалю і віночком доведіть до однорідної маси.
Як тільки молоко початок закипати, знімаємо з плити і тепер, дуже повільно, по 1/4 вливаємо в суміш з яєць і кукурудзи і швидко збиваємо, тут поспіх не потрібен (якщо ви робите все поодинці, переконайтеся що поверхня стола у вас не гладка, а найкраще підкласти який-небудь гуязикай килимок).
Далі, поставте каструлю на холодну плитку і перелийте всю суміш туди, постійно помішуючи. Коли все добре перемішалося, поставте назад на гарячу конфорку на середній вогонь, продовжуйте збивати 5-6 хвилин без перерви.
Коли суміш дійде до країв, вимкніть плиту і поставте каструлю на холодну конфорку. Потім, візьміть сито і миску середніх розмірів. І відокремте будь згорнувся частинки яєць.
Додайте масло і ваніль в миску.
Перемішуйте до однорідної маси. Так як крем ще гарячий масло має добре танути.
Накрийте крем плівкою, переконайтеся що плівка щільно прилягає до крему. Охолодіть в холодильнику.
Далі, дістаньте охолоджений крем і приступаємо до заповнення. Якщо у вас є кондитерський мішок, то просто заповнюйте кремом еклери через зроблений отвір, А якщо ні, то накладайте крем ложкою як на фото.
Тепер ганаш. Нагрійте вершки на середньому вогні, як тільки вони починають кипіти зніміть з плити і повільно додавайте шоколадну стружку, помішуючи ложкою.
Продовжуйте помішувати поки шоколад повністю не розчиниться. Якщо ви хочете щоб шоколад виглядав блискучі то додайте 1 ст.Л. Кукурудзяного сиропу. Налийте ганаш в довгу посуд, таку що б вам було зручно акунать еклери. І помістіть в холодильник застигати. Кожні кілька хвилин діставайте і перемішуйте. Коли він стане густуватої, можна приступати до наступного кроку.
Ганаш повинен мати консистенцію пудингу, але при цьому злегка капати. Занурюйте верхню частину еклера в Ганаш. Якщо він не приклепати до еклерів, то ви переборщили з заморожуванням і треба буде його злегка розігріти. Смачного.