Рецепт Еклери шоколадні фото

Еклери шоколадні
(покроковий рецепт з фото)

Французька кухня
Тісто, Борошно
Дієтичне харчування
Для дітей, Десерт
Випічка, Еклери

Рецепт приготування чудових французьких еклерів. Ці тістечка дуже популярні у нас в Росії і країнах СНД.

Кількість порцій: 12
  • Яйця, великих - 4 штуки (для тіста:)
  • Яєчний білок - 1 штука
  • Кошерна сіль - 1 щіпка
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Олія - 85 грам
  • Борошно - 160 грам (хлібна)
  • Вершкове масло кімнатної температури - 30 грам (для крему:)
  • Кошерна сіль - 1 щіпка
  • Кукурудзяний крохмаль - 30 грам
  • Екстракт ванілі - 1 Чайна ложка
  • Яйця - 2 штуки (великі)
  • Яєчний жовток - 1 штука (великий)
  • Цукор - 120 грам
  • Жирні вершки - 1 Склянка (для Ганаша:)
  • Напівсолодкий шоколад - 250 грам (стружка)
  • Кукурудзяний сироп - 1 Ст. Ложка (що-б шоколад став блискучим)
еклери шоколадні - фото крок 1
Почнемо з тіста: У каструлю засипте цукор і сіль, гарненько перемішайте і додайте олію. Доведіть до кипіння.
еклери шоколадні - фото крок 2
Додайте борошно.
еклери шоколадні - фото крок 3
Добре перемішайте.
еклери шоколадні - фото крок 4
Продовжуйте заважати, тісто почне збиратися разом. Зменшіть вогонь.
еклери шоколадні - фото крок 5
Продовжуючи помішувати почне утворюватися форма кулі, заважайте ще кілька хвилин.
еклери шоколадні - фото крок 6
Перекладіть тісто в миску і на повільній швидкості, міксером, збивайте тісто поки воно не охолоне.
еклери шоколадні - фото крок 7
Тепер, на низькій швидкості додавайте яйця по одному, перед тим як додати наступне яйце переконайтеся що попереднє добре перемішалося. Не забудьте додати білок. Як тісто буде вийдуть гущі і щільніше збільшуйте швидкість міксера. Як тільки всі яйця додані збивайте ще протягом 1-2 хвилин.
еклери шоколадні - фото крок 8
Помістіть тісто в ZIP пакет і обріжте у пакета кінчик (приблизно 2, 5 см). Якщо у вас є професійний кондитерський мішок, то використовуйте його.
еклери шоколадні - фото крок 9
Покладіть пергамент на деко. Видавлюйте тісто довжиною приблизно 10-12 см. Залишайте запас місця, так як випічка розшириться. Змочіть водою по всій довгі "сосиски" .
еклери шоколадні - фото крок 10
Помістіть деко на середню полицю і випікайте протягом 15 хвилин при температурі 220 ° С. Потім, зменшіть температуру до 180 ° С і випікайте ще 10-12 хвилин, випічка повинна придбати золотовато-коричневий відтінок. Після цього, перекладіть ваші еклери на сітчасту поверхню.
еклери шоколадні - фото крок 11
Далі, якщо у вас немає кондитерського мішка з пластиковим наконечником, використовуйте ніж. Зробіть невеликий надріз по середині. І покладіть еклери назад в духовку на пару хвилин. Якщо у вас є кондитерський мішок, то просто, використовуйте паличку, щоб проткнути отвір в центрі кожного еклера (як на фото). І, знову ж, на кілька хвилин помістіть в духовку.
еклери шоколадні - фото крок 12
Тепер, приступаємо до наступного кроку. Робимо крем. У каструлю, на середньому вогні, влийте молоко і 60 г. Цукру і доведіть до легкого кипіння.
еклери шоколадні - фото крок 13
Тим часом, жебрацтво 30 г. Кукурудзяного крохмалю, 60 г. Цукру і дрібку кошерної солі в невелику миску, щоб позбутися від грудок.
еклери шоколадні - фото крок 14
У середній мисці збийте яйця і жовток, потім додайте суміш кукурудзяного крохмалю і віночком доведіть до однорідної маси.
еклери шоколадні - фото крок 15
Як тільки молоко початок закипати, знімаємо з плити і тепер, дуже повільно, по 1/4 вливаємо в суміш з яєць і кукурудзи і швидко збиваємо, тут поспіх не потрібен (якщо ви робите все поодинці, переконайтеся що поверхня стола у вас не гладка, а найкраще підкласти який-небудь гуязикай килимок).
еклери шоколадні - фото крок 16
Далі, поставте каструлю на холодну плитку і перелийте всю суміш туди, постійно помішуючи. Коли все добре перемішалося, поставте назад на гарячу конфорку на середній вогонь, продовжуйте збивати 5-6 хвилин без перерви.
еклери шоколадні - фото крок 17
Коли суміш дійде до країв, вимкніть плиту і поставте каструлю на холодну конфорку. Потім, візьміть сито і миску середніх розмірів. І відокремте будь згорнувся частинки яєць.
еклери шоколадні - фото крок 18
Додайте масло і ваніль в миску.
еклери шоколадні - фото крок 19
Перемішуйте до однорідної маси. Так як крем ще гарячий масло має добре танути.
еклери шоколадні - фото крок 20
Накрийте крем плівкою, переконайтеся що плівка щільно прилягає до крему. Охолодіть в холодильнику.
еклери шоколадні - фото крок 21
Далі, дістаньте охолоджений крем і приступаємо до заповнення. Якщо у вас є кондитерський мішок, то просто заповнюйте кремом еклери через зроблений отвір, А якщо ні, то накладайте крем ложкою як на фото.
еклери шоколадні - фото крок 22
Тепер ганаш. Нагрійте вершки на середньому вогні, як тільки вони починають кипіти зніміть з плити і повільно додавайте шоколадну стружку, помішуючи ложкою.
еклери шоколадні - фото крок 23
Продовжуйте помішувати поки шоколад повністю не розчиниться. Якщо ви хочете щоб шоколад виглядав блискучі то додайте 1 ст.Л. Кукурудзяного сиропу. Налийте ганаш в довгу посуд, таку що б вам було зручно акунать еклери. І помістіть в холодильник застигати. Кожні кілька хвилин діставайте і перемішуйте. Коли він стане густуватої, можна приступати до наступного кроку.
еклери шоколадні - фото крок 24
Ганаш повинен мати консистенцію пудингу, але при цьому злегка капати. Занурюйте верхню частину еклера в Ганаш. Якщо він не приклепати до еклерів, то ви переборщили з заморожуванням і треба буде його злегка розігріти. Смачного.

Схожі рецепти