Шоколадне суфле для торта
(покроковий рецепт з фото)
Таке шоколадне суфле для торта в домашніх умовах приготувати дуже просто, а далі вже від вас залежить, з чим робити торт і доповнити суфле - фруктами або шоколадною глазур'ю.
Якщо придивіться, то даний рецепт приготування шоколадного суфле для торта настільки простий, що я його трохи урізноманітнила ванільним суфле, і подавала як окремий десерт. Вийшов легкий тортик без коржа, схожий на пташине молоко. Але ви, звичайно ж, дізнавшись, як зробити шоколадне суфле для торта, можете його виливати поверх будь-якого приготованого заздалегідь коржа і відправляти в холодильник застигнути. Хай щастить!
- Вершки - 600 грам
- Молоко - 300 грам
- Цукор - 150 грам
- Желатин - 24 грам(2 пакетика)
- Жовтки яєць - 6 штук
- Ванільний цукор - 2 чайних ложки
- Какао - 2 чайних ложки
1. Три жовтка перетираємо з половиною цукру і ванільним цукром. Молоко підігріваємо, акуратно вводимо в нього жовткову масу. Варимо все разом на водяній бані до загустіння.
2. Коли жовткова суміш трохи охолоне, вводимо попередньо замочену половину желатину, перемішаємо. Вершки збиваємо спочатку окремо, а потім разом з теплою жовткова масою.
3. Відразу ж виливаємо отриману суміш у форму, відправляємо в холодильник застигати.
4. Тепер з решти інгредієнтів робимо шоколадне суфле. Все точно так же, тільки замість ваніліну - какао. Виливаємо поверх трохи застиглого ванільного суфле.
5. Теж відправимо в холодильник настоюватися. Прикрашати можна чим завгодно - я, наприклад, змастила розтопленим шоколадом верхівку торта.