Рецепт Шоколадне суфле для торта фото

Шоколадне суфле для торта
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти, Вершки, Какао
Страви без випічки
На святковий стіл
Випічка, Торти, Суфле

Таке шоколадне суфле для торта в домашніх умовах приготувати дуже просто, а далі вже від вас залежить, з чим робити торт і доповнити суфле - фруктами або шоколадною глазур'ю.

Якщо придивіться, то даний рецепт приготування шоколадного суфле для торта настільки простий, що я його трохи урізноманітнила ванільним суфле, і подавала як окремий десерт. Вийшов легкий тортик без коржа, схожий на пташине молоко. Але ви, звичайно ж, дізнавшись, як зробити шоколадне суфле для торта, можете його виливати поверх будь-якого приготованого заздалегідь коржа і відправляти в холодильник застигнути. Хай щастить!

  • Вершки - 600 грам
  • Молоко - 300 грам
  • Цукор - 150 грам
  • Желатин - 24 грам(2 пакетика)
  • Жовтки яєць - 6 штук
  • Ванільний цукор - 2 чайних ложки
  • Какао - 2 чайних ложки
шоколадне суфле для торта - фото крок 1
1. Три жовтка перетираємо з половиною цукру і ванільним цукром. Молоко підігріваємо, акуратно вводимо в нього жовткову масу. Варимо все разом на водяній бані до загустіння.
шоколадне суфле для торта - фото крок 2
2. Коли жовткова суміш трохи охолоне, вводимо попередньо замочену половину желатину, перемішаємо. Вершки збиваємо спочатку окремо, а потім разом з теплою жовткова масою.
шоколадне суфле для торта - фото крок 3
3. Відразу ж виливаємо отриману суміш у форму, відправляємо в холодильник застигати.
шоколадне суфле для торта - фото крок 4
4. Тепер з решти інгредієнтів робимо шоколадне суфле. Все точно так же, тільки замість ваніліну - какао. Виливаємо поверх трохи застиглого ванільного суфле.
шоколадне суфле для торта - фото крок 5
5. Теж відправимо в холодильник настоюватися. Прикрашати можна чим завгодно - я, наприклад, змастила розтопленим шоколадом верхівку торта.

Схожі рецепти