Шоколадне парфе
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4
Час приготування: 3 г. 0 хв.
Захотілося свята прямо посеред буденних днів. Ось і рецепт знайшовся з нагоди! Читайте, як приготувати шоколадне парфе, ніжне, легке і красиве. Буде по-французьки повітряно і вишукано!
Опис приготування:
Парфе родом з Франції. Як відомо, ця країна славиться своїми вишуканими стравами. Щоб спробувати одне з них, досить небагато потрудитися на кухні, і ось - ви вже відчуваєте, що Ейфелева вежа не за горами!
- Яйця - 2 штуки
- Шоколад темний - 150 грам
- Вершки жирні - 300 грам (крем)
- Цукор - 0, 5 склянки
- Обкладинка - За смаком
- Ром - За смаком
Розбиваємо в миску пару яєць. Якщо ви збираєтеся робити парфе на велику кількість людей, то беріть продукти у відповідному співвідношенні. В будь-якому випадку, яєць можна класти більше за бажанням. Висипаємо в миску цукор.
Збиваємо яйця з цукром на водяній бані. Для цього слід поставити основну каструлю в іншу з налитої в неї водою так, щоб вода не виливалася. Нагріваємо на середньому вогні. Всипаємо корицю за смаком. Я кладу пів чайної ложки. Можна потерти паличку ванілі. Безперервно збиваємо масу до пишності.
Після чого, розламуємо плитку шоколаду і закладаємо його в масу. Доливаємо трохи рому за смаком. Підійдуть лікер і коньяк. Перемішуємо, поки шоколад не розчиниться. Потім, знімаємо з вогню.
В окремій ємності збиваємо густі вершки. Вони повинні бути надзвичайно жирні, як сметана. Або просто візьміть сметану, бажано, домашню. Ретельно збивши вершки, перекладаємо їх в миску з шоколадною сумішшю. Все знову збиваємо міксером.
Розкладаємо збиту суміш по формах. Це може бути красива піала, келихи або будь-які спеціальні ємності. Ставимо парфе в морозилку. Досить, щоб воно просто зчепилося. Не потрібно чекати, щоб воно скам'яніло. Парфе має бути м'яким. Пара годин - і все готово. Подавайте десерт до будь-яких вишуканим напоям, а також з іншими солодощами і випічкою. Смачного!