Шматочки курки у вершковому соусі
(покроковий рецепт з фото)
Хочете побалувати себе смачним і нескладним стравою? Тоді рецепт приготування шматочків курки в вершковому соусі просто незамінний. Апетитне, ніжне філе, буквально тане в роті.
Цей простий рецепт шматочків курки в вершковому соусі ідеально підійде для рису або макаронів, хоча його можна використовувати і з будь-яким іншим гарніром. Для пікантності в соус можна додати трохи гірчиці, а для аромату - біле сухе вино.
- Куряче філе - 300 грам
- Цибулина - 1 штука
- Часник - 1-2 зубчиків
- Цибуля зелена - 5-6 штук
- Крем - 100 грам
- Вершки - 150 мілілітрів
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
1. Куряче філе вимити, обсушити паперовою серветкою і нарізати шматочками однакового розміру. На сковороді розігріти трохи рослинного масла (можна при бажанні використовувати і вершкове) і відправити туди курочку.
2. Поки обсмажується філе можна зайнятися овочами. Лук очистити і нарізати середніми півкільцями, часник - кубиками. Вимити, обсушити й подрібнити пір'ю зеленої цибулі. Також при бажанні в рецепт приготування шматочків курки в вершковому соусі можна використовувати і іншу зелень за смаком.
3. Додати на сковороду спочатку цибулю, а коли він стане прозорим - часник. Також урізноманітнити блюдо можна і іншими овочами.
4. Додати дрібку солі і перцю. Перемішати і викласти на сковороду сметану. Через пару хвилин влити вершки. Довести все до кипіння і тушкувати на повільному вогні до готовності. Потім додати зелений лук і ще раз як слід перемішати.
5. Якщо в якості гарніру обрані макарони, тоді ідеальним доповненням до такої страви буде сир. Його потрібно всипати на сковороду до соусу за 3-5 хвилин до готовності.