Курячі шматочки в вершковому соусі
(покроковий рецепт з фото)
Курячі шматочки в вершковому соусі - це неймовірно красиве і дуже смачна страва, яке ідеально підійде для сімейного обіду і вечері. Соковита курочка поєднується з абсолютно різними гарнірами.
До вашої уваги - простий рецепт приготування курячих шматочків у вершковому соусі. Куряче філе нарізаємо порційними шматочками, солимо і перчимо до смаку і залишаємо маринуватися. Тим часом кип'ятимо в каструльці вершки, додаємо подрібнений блакитний сир. Як тільки сир розчиниться, додайте сіль, перець і мускатний горіх. Прокип'ятіть соус ще кілька хвилин на повільному вогні. Куряче філе обсмажують на оливковій олії до золотистого кольору. Розкладаємо обсмажену курку по тарілках, поливаємо вершковим соусом - і насолоджуємося! хай щастить!
- Куряче філе - 2 штуки
- Сир блакитний - 50 грам (данаблю)
- Вершки - 150 мілілітрів
- Масло оливкове - 3-4 Ст. Ложок
- Сіль і перець - 1 За смаком
- Мускатний горіх - 1 За смаком
- Борошно - 1 За смаком
Куряче філе промийте та висушіть паперовим рушником, потім наріжте невеликими шматочками. Посоліть і поперчіть за смаком.
У каструлі доводимо до кипіння вершки, потім відразу ж зменшуємо вогонь і додаємо блакитний сир (який потрібно попередньо покришити). Сир повинен повністю розчинитися в вершках. Також додаємо трохи солі, перцю і мускатного горіха. Даємо вершковому соусу покипіти на повільному вогні (приблизно 5 хвилин).
Готовий соус переливаємо в спеціальний посуд і накриваємо серветкою.
Розігрійте в сковороді оливкове масло, обсмажте на ньому шматочки курки, попередньо обваляти м'ясо в борошні.
Обсмажуємо курку до золотистого кольору з усіх боків.
Курку викладаємо на тарілку і поливаємо вершковим соусом. Смачного!