Курячі шматочки в соусі
(покроковий рецепт з фото)
Курячі шматочки в соусі з лайма і імбиру - дуже пікантне блюдо, яке підійде для святкового обіду або вечері. На гарнір можна приготувати рис або картопляне пюре.
Спершу готуємо маринад (курячий бульйон, соєвий соус, рисовий оцет, крохмаль, кунжутну олію) і заливаємо їм куряче філе, порізане шматочками. В цей же час готуємо лаймово-імбирний соус. Через годину зливаємо маринад, занурюємо курку в яйце і обвалюють у борошні. Обсмажуємо шматочки курки в воке до красивої золотистої скоринки. Після чого перекладаємо курку на паперово рушник, щоб стік зайвий жир. В кінці обсмажуємо курку в соусі, додавши в кінці кунжут. Хай щастить!
- Куряча грудка - 1 штука
- Яйце - 1 штука
- Борошно - 1/3 склянки
- Курячий бульйон - 3 Ст. Ложки
- Оцет рисовий - 1 Ст. Ложка
- Олія кунжутна - 1 Чайна ложка
- Соєвий соус - 3 Ст. Ложки
- Крохмаль - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Вапно - 2 штуки
- Корінь імбиру - 20 грам
- Мед - 1 Ст. Ложка
- Кетчуп - 3 Ст. Ложки
- Кунжут - 50 грам
- Масло рослинне - 250 мілілітрів
Куряче філе промиваємо та нарізаємо невеликими шматочками.
В окремій ємності змішуємо: курячий бульйон, соєвий соус, рисовий оцет, крохмаль, кунжутну олію.
Заливаємо приготовленим маринадом курку. Ми залишаємо на 1 час.
У каструлю видавлюємо сік лайм, додаємо тонко порізаний імбир, мідь, кетчуп і трохи соєвого соусу. Доводимо все до кипіння, зменшуємо вогонь і варимо ще 5 хвилин.
У воке розігріваємо олію. Зливаємо з курки маринад і опускаємо шматочки філе в збите яйце.
Обвалюють курочку в борошні.
Обсмажуємо курку з двох сторін, до хрусткої золотистої скоринки.
Обсмажену курку кладемо на паперовий рушник, щоб стік зайвий жир. Вок промиваємо і вливаємо в нього соус, доводимо до кипіння.
Додаємо курку, постійно помішуючи, обсмажуємо її в соусі 4-5 хвилин.
Присипаємо курку кунжутом, перемішуємо. Готуємо ще 2 хвилини і знімаємо з вогню. Смачного!