Шарлотка з вівсянкою
(покроковий рецепт з фото)
Звична і улюблена багатьма випічка може бути не тільки смачною, але і корисною. Перед вами оригінальний і дуже класний варіант, як приготувати шарлотку з вівсянкою. Рекомендую взяти на замітку.
Така шарлотка прекрасно підійде не тільки як десерт до чаю, але і стане смачним і корисним сніданком для всієї родини. Крім зазначених інгредієнтів, ви можете використовувати також шоколадні дропси, будь-які цукати або сухофрукти, наприклад. А при подачі доповнити пиріг можна згущеним молоком або медом.
- Яблуко - 1-2 штук
- Пластівці вівсяні - 200 грам
- Молоко - 2 склянки
- Цукор - 2 Ст. Ложки (краще коричневий)
- Сіль - 1 щіпка
- Обкладинка - 1 щіпка (можна мускатний горіх)
- Ізюм - 50 грам (по бажанню)
- Вершкове масло - 20 грам
1. Насамперед вимийте і висушіть яблучка. Видаліть серцевину і наріжте невеликими кубиками. При бажанні можна очистити їх від шкірки, щоб десерт був ніжніше.
2. У глибоку миску викладіть пластівці, додайте яблуко. За смаком всипте цукор, а для аромату додайте корицю, ванілін або мускатний горіх. Викладіть в мисочку родзинки (якщо він занадто сухий, то попередньо замочіть його в гарячій воді на пару хвилин, а після добре просушіть на паперовому рушнику).
3. Розтопити вершкове масло і влийте в мисочку.
4. Ретельно все перемішайте. За бажанням також можна додати насіння кунжуту або кокосову стружку, наприклад.
5. Підготуйте жароміцних форми і перекладіть туди отриману масу. До цього часу духовку потрібно розігріти до 240-250 градусів.
6. Акуратно влийте молоко в форму і відправте в духовку приблизно на півгодини.
7. От і все, апетитна і корисна шарлотка готова. Остудіть її трохи - і можна подавати до столу.
Смачного!
Смачного!