Шарлотка з маргарином
(покроковий рецепт з фото)
Якщо готувати десерт для святкового вечері для всієї родини, то ідеальним варіантом стане шарлотка. Пропонуємо рецепт, як приготувати шарлотку з маргарином. Така випічка завжди вдається.
Шарлотка - ідеальний варіант десерту для будь-якого вечері або святкового столу. Вона підійде для дорослих і дітей. Традиційно подають її з кулькою морозива. До неї також можна приготувати легкий вершковий крем. Рецепт дуже простий, а інгредієнти по кишені кожному, тому приступаємо.
- Яблука - 2 штуки
- Яйце - 2 штуки
- Цукор - 1/2 склянки
- Маргарин - 100 грам
- Сода - 1/2 чайних ложки
- Соняшникова олія - За смаком
- Оцет - За смаком
1. Два яйця розбиваємо в мисці. Беремо віночок і починаємо їх збивати. Поступово додаємо цукор.
2. Маргарин розтоплюємо в мікрохвильовій печі або в каструльці на плиті, трохи охолоджуємо (інакше яйця згорнуться) і тонким струменем вливаємо в яйця. Потім соду гасимо оцтом і додаємо до яєць.
3. Борошно заздалегідь просіюємо і додаємо до тесту, гарненько перемішуємо до однорідності. Має вийти гладке тісто консистенції рідкої сметани.
4. Яблука миємо, зрізаємо шкірку і розрізаємо на 4 частини, виймаємо насіння і нарізаємо їх тонкими шматочками. Змащуємо форму для випікання соняшниковою олією, викладаємо шматочки яблук і посипаємо їх цукром. За смаком додаємо корицю.
5. Готовим тестом заливаємо яблука в формі. Відправляємо пиріг в розігріту до 180-200 градусів духовку і випікаємо до рум'яної скоринки. Середній час приготування становить 25-30 хвилин.
6. Готовий пиріг дістаємо з духовки, відразу не виймаємо з форми, інакше пиріг може розвалитися. Даємо трохи охолонути. Через пару хвилин дістаємо з форми і подаємо.