Шарлотка з манкою і яблуками
(покроковий рецепт з фото)
Приготувати шарлотку з манкою і яблуками зовсім неважко. Вона може бути цікава вегетаріанцям, так готується без додавання яєць. Рекомендую приготувати шарлотку з манкою, вона смачна і проста.
Я не вегетаріанка, але шарлотку з манкою і яблуками робила, коли не хотілося йти в магазин за яйцями. На подив пиріг вийшов смачним і я взяла рецепт на озброєння. Щоб тісто вийшло хорошим потрібно кефір в каструлі трохи підігріти на маленькому вогні, щоб він не перегрівся. Якщо берете вершкове масло, його також потрібно підігріти, щоб воно стало м'яким і пластичним, можна його розтопити. Готовність тесту перевіряйте зубочисткою. Успіхів і приємного апетиту!
- Борошно пшеничне - 1 Склянка
- Манька - 1 Склянка
- Цукор - 3/4 склянки
- Кефір - 1 Склянка
- Ванілін - За смаком
- Сіль - 1 щіпка
- Олія - 0, 5 склянки
- Яблуко - 3-4 штук
- Сода - 1 Чайна ложка (погасити оцтом)
Порізати яблука.
Борошно з'єднуємо з манкою, сіллю, цукром. Можна все просіяти. Додаємо кефір і масло, соду і замішуємо тісто.
Тісто виходить полужидкое, так як входить в рецепт манка, дайте тісту постояти хвилин 15.
Змішайте яблука з тестом.
Тісто я яблуками викладіть у форму.
Випікайте шарлотку 40 хвилин при 180 градусах.
Смачного!