Рецепт «шарлотка» з безе фото

«шарлотка» з безе
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Тісто , Фрукти , Яблука
Пісні страви
На полуденок
Випічка , Солодке , Шарлотка
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 20 хв.

Хочете перетворити звичайний яблучний пиріг в святковий і неймовірно апетитний? Тоді зверніть увагу на цей нескладний, але дуже класний варіант, як приготувати"Шарлотку" з безе.

Опис приготування:

Це дивовижний десерт до чаю: повітряне тісто, м'які яблучка і хрустке безе зверху. Такий пиріг точно оцінять і дорослі, і малюки. При бажанні в тісто для аромату можна додати ваніль або корицю. Подавайте до столу"Шарлотку" теплою або повністю остигнула.

  • Яйце - 5 штук
  • Цукор - 1 Склянка
  • Борошно - 1 Склянка
  • Яблуко - 4-5 штук
  • Цукор - 6 Ст. Ложок (безе)
  • Білки - 3 штуки (безе)
  • Вода - 4-5 Ст. Ложок (сироп)
  • Цукор - 3 Ст. Ложки (сироп)
  • Вершкове масло - 1 Чайна ложка
1
Жароміцних форму змастіть вершковим маслом.
2
Яблука вимийте, обсушити, видаліть серцевину. Наріжте невеликими кубиками і викладіть у форму рівним шаром. За бажанням можна полити соком лимона.
3
Для приготування тіста збийте до пишності яйця з цукром.
4
Додайте борошно, продовжуючи збивати. Готове тісто вилийте в форму.
5
У розігріту до 180 градусів духовку відправте пиріг, випікайте його близько півгодини.
6
За цей час можна зробити безе. Збийте охолоджені білки з цукром до щільних піків.
7
Дістаньте форму і зверху розподіліть білки. Зручно робити це за допомогою кондитерського мішка. Знову відправте в духовку на півгодини приблизно, зменшивши температуру до 140 градусів.
8
Коли"Шарлотка" з безе буде готова, остудіть її трохи і при бажанні полийте цукровим сиропом (воду з цукром проваріть на повільному вогні до карамельного кольору).
Приємного чаювання!

Схожі рецепти