Селерова запіканка
(покроковий рецепт з фото)
Ця запіканка по достоїнству буде оцінена любителями овочів, особливо селери, його смак і аромат зберігається і радує його поціновувачів! Обов'язково спробуйте приготувати, а я розповім, як!
Отже, дивіться, як приготувати смачну селерову запіканку з овочами. Овочі можна замінювати або чергувати, як подобається вам, можна використовувати улюблені спеції, але не дуже "яскраві", щоб не перебити смак і аромат селери. З даної кількості продуктів виходять дві великі порції. Приступимо!
- Корінь селери - 250 грам
- Помідор - 1 штука
- Перець болгарський - 0, 5-1 штуки (або паприки)
- Квасоля - 100 грам (стручковая)
- Сіль - За смаком
- Яйце - 3 штуки
- Вершки 10-15% - 4 Ст. Ложки
- Сир твердий - 100 грам
1. Підготуйте продукти для запіканки.
2. З селери зріжте шкірку, сполосніть під водою, поріжте пластинками. Закип'ятіть трохи води, посоліть її і відваріть селера протягом 10 хвилин. Воду злийте.
3. Поріжте кільцями помідор, сир натріть на крупній тертці.
4. Болгарський перець порізати кільцями або півкільцями. Яйця з'єднайте з вершками і сіллю, збовтайте.
5. Форми добре змастіть рослинною олією. Покладіть на дно половину селери.
6. Далі - по два колечка помідора, по кілька кілець болгарського перцю.
7. Стручковую фасоль, якщо вона була замороженою, відваріть в солоній воді (3 хвилини). Розкладіть по формах.
8. Зверху розподіліть залишився селера, покладіть по колечку помідора.
9. Залийте запіканки яєчно-вершковою сумішшю. Овочі я не солила, але заливку зробила солоної, на свій смак.
10. Розподіліть тертий сир товстим шаром. Надішліть запіканки в гарячу духовку на 30 хвилин, температура - 220 градусів.
11. Готово!
12. Селерова запіканка дуже смачна в гарячому вигляді, але, думаю, остигнула буде не гірше. Пробуйте!