Щука в тесті
(покроковий рецепт з фото)
Вишукане блюдо - щука в тесті в домашніх умовах… Приготувати її ви можете на святковий стіл, здивувавши всіх гостей не тільки естетичністю страви, але і неповторним смаком самої риби.
Приготувати щука в тесті в домашніх умовах простіше простого! Таким блюдом ви зможете і здивувати своїх гостей, і зробити шматочки менше у вигляді закуски і навіть поекспериментувати з кляром (як в моєму рецепті). Смачного!
- Щука - 1 штук (або 2 готових філе)
- Яйце - 1 штука
- Сир - 100 грам
- Борошно - 30 грам
- Сіль і перець - За смаком
- Рослинна олія - 50 грам
1. Щука в клярі - це приголомшливе блюдо, яке може стати одним з головних на святковому столі. Якщо у вас не передбачається гостей, то побалуйте смачною рибою своїх домашніх.
2. Я зазвичай купую готове філе щуки, ретельно мою і нарізаю на невеликі шматочки. Якщо у вас ціла риба - попотрошіте її, vиmoyte і відомств філе.
3. Посолити і поперчити рибу, відкладіть її і приступите до клярі. Натріть сир на крупній тертці.
4. Збийте яйце з борошном і введіть в кінці сир. Найкраще для такого клярі підійдуть тверді сорти.
5. Кожен шматочок обваляйте в клярі і обсмажити на сковороді. Іноді я експериментую і смажу маленькі шматочки риби в клярі у фритюрі. Таке блюдо я в совновном роблю у вигляді закуски до пива для свого чоловіка і гостей. За класичним рецептом щуки в тесті шматочки обсмажуються на сковороді з обох сторін на невеликій кількості олії.
6. Подавати рибку можна самостійно або разом з гарніром і овочами. Її смакові показники просто вражають навіть вимогливих гуманності. Щука сама по собі неймовірно смачна, а в поєднанні з кляром і сиром - вона незвичайна.