Рецепт Щи з червоної капусти фото

Щи з червоної капусти
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Капуста, Червона капуста
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід
Супи, Щи

Щи - традиційне російське і українське блюдо. Їх готують в кожній родині. У багатьох господинь є свій особливий рецепт, який передається з покоління в покоління. Ось, як я готую борщ з червоної капусти.

Щи (або борщ) з червонокачанної капусти вариться точно так же, як і зі звичайного білого капусти. Взагалі - не має, яку капусту додавати. Смак особливо не зміниться, а ось колір може налякати! Тому, якщо захочете легкої екзотики, сміливо беріться за даний рецепт!

  • Бульйон м'ясний - 3 L
  • Капуста червонокачанна - 250 грам
  • Картопля - 3 штуки
  • Морква - 1 штука
  • Буряк - 1 штука
  • Помідори - 3 штуки
  • Томатна паста - 2 Ст. Ложки
  • Сіль, перець, спеції - За смаком
  • Зелень - За смаком
  • Олія соняшникова - 25 мілілітрів
щи з червоної капусти - фото крок 1
Для початку варимо бульйон. Краще, якщо він буде на яловичих кісточках. Варити його треба на повільному вогні. Слідкуйте, щоб він не вирував з накипом. Її треба тут же знімати, інакше бульйон буде каламутним. Кришкою Не закривайте.
щи з червоної капусти - фото крок 2
Тепер готуємо овочі. Все очищаємо від шкірки і лушпиння. Буряк ріжемо соломкою, або трьом на тертці разом з морквою. Ріжемо картоплю, цибуля і зелень.
щи з червоної капусти - фото крок 3
Тепер беремо сковороду. В принципі, овочі можна і не обсмажувати, якщо у вас є наваристий бульйон. Цей крок швидше потрібен для пісних щей. Овочі я обсмажую тільки на прохання домочадців, вони не люблять варену цибулю. Буряк з морквою і цибулею кидаємо на сковорідку разом з томатною пастою і тушкуємо хвилин 10.
щи з червоної капусти - фото крок 4
Поки гасяться овочі, картопля вариться в бульйоні. Капусту я покладу пізніше. Вона вариться швидше, ніж картопля. Деякі варять їх одночасно. Але так капуста позбавляється корисних речовин. Кладу я її хвилин через 10, прямо перед закладкою тушкованих овочів.
щи з червоної капусти - фото крок 5
Ну, от і все. Всі овочі в каструлі. Солимо, перчим. До речі, від червонокачанної капусти щі матимуть фіолетовий відтінок. У цьому головна особливість цього овоча. З моменту закладки останніх овочів суп вариться ще хвилин 10. В кінці додаємо зелень і накриваємо кришкою. Суп повинен постояти хвилин 15. Подаємо зі сметаною!

Схожі рецепти