Щи з червоної капусти
(покроковий рецепт з фото)
Щи - традиційне російське і українське блюдо. Їх готують в кожній родині. У багатьох господинь є свій особливий рецепт, який передається з покоління в покоління. Ось, як я готую борщ з червоної капусти.
Щи (або борщ) з червонокачанної капусти вариться точно так же, як і зі звичайного білого капусти. Взагалі - не має, яку капусту додавати. Смак особливо не зміниться, а ось колір може налякати! Тому, якщо захочете легкої екзотики, сміливо беріться за даний рецепт!
- Бульйон м'ясний - 3 L
- Капуста червонокачанна - 250 грам
- Картопля - 3 штуки
- Морква - 1 штука
- Буряк - 1 штука
- Помідори - 3 штуки
- Томатна паста - 2 Ст. Ложки
- Сіль, перець, спеції - За смаком
- Зелень - За смаком
- Олія соняшникова - 25 мілілітрів
Для початку варимо бульйон. Краще, якщо він буде на яловичих кісточках. Варити його треба на повільному вогні. Слідкуйте, щоб він не вирував з накипом. Її треба тут же знімати, інакше бульйон буде каламутним. Кришкою Не закривайте.
Тепер готуємо овочі. Все очищаємо від шкірки і лушпиння. Буряк ріжемо соломкою, або трьом на тертці разом з морквою. Ріжемо картоплю, цибуля і зелень.
Тепер беремо сковороду. В принципі, овочі можна і не обсмажувати, якщо у вас є наваристий бульйон. Цей крок швидше потрібен для пісних щей. Овочі я обсмажую тільки на прохання домочадців, вони не люблять варену цибулю. Буряк з морквою і цибулею кидаємо на сковорідку разом з томатною пастою і тушкуємо хвилин 10.
Поки гасяться овочі, картопля вариться в бульйоні. Капусту я покладу пізніше. Вона вариться швидше, ніж картопля. Деякі варять їх одночасно. Але так капуста позбавляється корисних речовин. Кладу я її хвилин через 10, прямо перед закладкою тушкованих овочів.
Ну, от і все. Всі овочі в каструлі. Солимо, перчим. До речі, від червонокачанної капусти щі матимуть фіолетовий відтінок. У цьому головна особливість цього овоча. З моменту закладки останніх овочів суп вариться ще хвилин 10. В кінці додаємо зелень і накриваємо кришкою. Суп повинен постояти хвилин 15. Подаємо зі сметаною!