Щавлевий суп на м'ясному бульйоні
(покроковий рецепт з фото)
Щавлевий суп на м'ясному бульйоні дуже ситний і корисний. Найчастіше його готують в весняно-літній період, коли на грядках росте свіжий і ароматний щавель, в якому міститься багато вітамінів.
Одним з найсмачніших весняних супів є щавлевий. Він зовсім не обов'язково повинен бути пісним. Якщо додати в суп невеликий шматочок м'яса з кісточкою, бульйон вийде наваристим і ситним. Як приготувати борщ зелений на м'ясному бульйоні за нескладним рецептом, читайте прямо зараз.
- Яловичина - 500 грам (на кісточці)
- Картопля - 400 грам
- Морква - 1 штука
- Яйця - 5 штук
- Щавель - 150 грам
- Зелень кропу - 1 пучок
- Зелень петрушки - 1 пучок
- Зелений часник - 1 пучок
- Цибуля зелена - 1/4 пучка
- Лавровий лист - 3 штуки
- Сіль - За смаком
- Вода - 3 L
Шматочок м'яса (найкраще використовувати яловичу грудинку або ребра) зачистите і вимийте. Обсушити за допомогою паперових рушників, покладіть в каструльку і залийте холодною чистою питною водою. Поставте каструльку з м'ясом на плиту.
Поки вариться бульйон, підготуйте інші необхідні інгредієнти для супу. Картопля вимийте і очистіть від шкірки. Потім наріжте на невеликі кубики рівної величини. Киньте коренеплоди до м'яса, яке вже мало закипіти. Посоліть інгредієнти, додайте лавровий лист.
Морковочку очистіть або поскоблите ножем. Ретельно вимийте і наріжте її кубиками. Вони повинні бути невеликими, чим дрібніше - тим краще. При бажанні ви можете натерти моркву на тертці.
Зелень вимийте і просушіть. За допомогою гострого ножа гарненько наріжте зелену цибулю, кріп, петрушку і часник. Ви можете додайте кінзу або базилік (на свій розсуд), а також будь-яку іншу доступну по сезону зелень.
Щавель вимийте і висушіть паперовими рушниками. Також нарубати листя ножем, але у ж не так дрібно, як ви це робили з попередньої зеленню. Можна також порвати щавель руками.
Дістаньте відварене м'ясо з супу. Дайте йому трохи охолонути, відокремте м'ясо від кісток. Наріжте його довільними невеликими шматочками і знову киньте в суп варитися.
Сирі курячі яйця покладіть в невелику посуд і залийте холодною водою. Поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Варіть десять хвилин (в круту). Залийте відварені яйця холодною водою, дайте їм охолонути, очистіть від шкаралупи. Наріжте яйця невеликими шматочками.
Все заздалегідь підготовлені інгредієнти перекладіть в каструлю з супом. Накрийте кришкою, дочекайтеся, поки вміст почне кипіти. Зменшіть вогонь до мінімуму, накрийте кришкою і варіть три хвилини до повної готовності.