Самса з прісного тіста
(покроковий рецепт з фото)
Хочу розповісти, як приготувати самсу з прісного тіста так, як це роблять в Таджикистані. Просте тісто, начинка з баранини з цибулею і випікання в печі - ось запорука успіху гарної самси. Спробуйте!
Самса з прісного тіста ні в чому не поступається якомусь іншому виду цієї випічки. Безперечною перевагою є і той факт, що на приготування такої самси ви витратите мінімум дорогоцінного часу. Випічка подається до столу теплою чи холодною, як вам більше подобається. Хай щастить!
- Вода - 0, 5 L (тепла)
- Борошно - 1 Склянка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Вершкове масло - За смаком
- Баранина - 0, 5 кілограма
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Спеції - За смаком (сіль, перець чорний і червоний, зіра)
З води, борошна і солі замісити м'яке тісто. Розкачайте тісто в тонкий пласт, змастіть його вершковим маслом.
Скачайте в рулетик.
Тепер розріжте рулет на шматочки товщиною 3-4 см.
Кожен шматочок розімніть в коржик. У центр викладіть начинку (баранячий фарш + подрібнену цибулю + спеції).
Сформуйте трикутну самсу, приклейте кінець. Змастіть самсу маслом і випікайте на деку 25 хвилин, температура 180 градусів.
Смачного!