Рецепт Самса з прісного тіста фото

Самса з прісного тіста
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня
Тісто , М'ясо , Баранина
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Випічка , Страви з начинкою
Кількість порцій: 7-8
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Хочу розповісти, як приготувати самсу з прісного тіста так, як це роблять в Таджикистані. Просте тісто, начинка з баранини з цибулею і випікання в печі - ось запорука успіху гарної самси. Спробуйте!

Опис приготування:

Самса з прісного тіста ні в чому не поступається якомусь іншому виду цієї випічки. Безперечною перевагою є і той факт, що на приготування такої самси ви витратите мінімум дорогоцінного часу. Випічка подається до столу теплою чи холодною, як вам більше подобається. Хай щастить!

  • Вода - 0, 5 L (тепла)
  • Борошно - 1 Склянка
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Вершкове масло - За смаком
  • Баранина - 0, 5 кілограма
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Спеції - За смаком (сіль, перець чорний і червоний, зіра)
самса з прісного тіста - фото крок 1
З води, борошна і солі замісити м'яке тісто. Розкачайте тісто в тонкий пласт, змастіть його вершковим маслом.
самса з прісного тіста - фото крок 2
Скачайте в рулетик.
самса з прісного тіста - фото крок 3
Тепер розріжте рулет на шматочки товщиною 3-4 см.
самса з прісного тіста - фото крок 4
Кожен шматочок розімніть в коржик. У центр викладіть начинку (баранячий фарш + подрібнену цибулю + спеції).
самса з прісного тіста - фото крок 5
Сформуйте трикутну самсу, приклейте кінець. Змастіть самсу маслом і випікайте на деку 25 хвилин, температура 180 градусів.
самса з прісного тіста - фото крок 6
Смачного!

Схожі рецепти