Бурсак з прісного тіста
(покроковий рецепт з фото)
Бурсак - це випічка родом із Середньої Азії. Вона також відома, як баурсак і більше схожа на пончики, але є варіант з іншого тіста. Її готують у свята до чаю у великій кількості масла.
Цей десерт дуже різноманітний. Він буває з начинкою, може бути солодким, а може і ситним. Я вам пропоную дізнатися про те, як приготувати бурсак з прісного тіста, який найкраще смажити у фритюрі. Зовні дана випічка мені нагадала хмиз, та й на смак теж нагадала. Можна додати варення або сироп окремо, щоб вмочати вироби.
- Рослинна олія - 500 мілілітрів
- Яйце - 4 штуки
- Борошно - 8 Ст. Ложок
- Майонез - 1, 5 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
У мисці збийте яйця з майонезом, сіллю і цукром.
Потім поступово всипте борошно. Замішайте тягуче тісто.
Залиште тісто на 10 хвилин при кімнатній температурі.
У фритюрі або глибокій каструлі розігрійте масло. Викладайте в нього по столовій ложці тесту.
Обсмажте бурсаки з обох сторін, потім видаліть зайве масло. Подавайте вироби з цукровою пудрою. Приємного чаювання!