Рецепт Бурсак з прісного тіста фото

Бурсак з прісного тіста
(покроковий рецепт з фото)

Мексиканська кухня
Тісто
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На полуденок
Випічка
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 45 хв.

Бурсак - це випічка родом із Середньої Азії. Вона також відома, як баурсак і більше схожа на пончики, але є варіант з іншого тіста. Її готують у свята до чаю у великій кількості масла.

Опис приготування:

Цей десерт дуже різноманітний. Він буває з начинкою, може бути солодким, а може і ситним. Я вам пропоную дізнатися про те, як приготувати бурсак з прісного тіста, який найкраще смажити у фритюрі. Зовні дана випічка мені нагадала хмиз, та й на смак теж нагадала. Можна додати варення або сироп окремо, щоб вмочати вироби.

  • Рослинна олія - 500 мілілітрів
  • Яйце - 4 штуки
  • Борошно - 8 Ст. Ложок
  • Майонез - 1, 5 Ст. Ложки
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
бурсак з прісного тіста - фото крок 1
У мисці збийте яйця з майонезом, сіллю і цукром.
бурсак з прісного тіста - фото крок 2
Потім поступово всипте борошно. Замішайте тягуче тісто.
бурсак з прісного тіста - фото крок 3
Залиште тісто на 10 хвилин при кімнатній температурі.
бурсак з прісного тіста - фото крок 4
У фритюрі або глибокій каструлі розігрійте масло. Викладайте в нього по столовій ложці тесту.
бурсак з прісного тіста - фото крок 5
Обсмажте бурсаки з обох сторін, потім видаліть зайве масло. Подавайте вироби з цукровою пудрою. Приємного чаювання!

Схожі рецепти