Рецепт Бурсак фото

Бурсак
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня
Тісто
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На полуденок , На сніданок
Випічка
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 45 хв.

Бурсак (або також відомий як баурсак) - це популярне в Середній Азії ласощі, яке можна подавати до чаю або кави. Дозвольте мені розповісти вам, як приготувати бурсак.

Опис приготування:

Насправді рецептів бурсака існує досить багато, все залежить від регіону, в якому його готують. Я готую бурсак по одному рецепту, який давно вичитала в одній замітці: на кефірі, без молока. Кефір повинен бути холодним. Бурсак виходить дуже повітряним і легким.

  • Кефір - 250 грам
  • Цукор - 100 грам
  • Яйця - 2 штуки
  • Борошно - 400 грам
  • Масло рослинне - 300-350 грам(60 грамів в тісто, інше - для смаження)
  • Сіль - 5 грам
  • Сода - 5 грам
бурсак - фото крок 1
Кефір гріти не варто, нехай буде холодним.
Вбийте яйця в миску, додайте цукор і сіль. Збийте гарненько, можна робити це міксером.
бурсак - фото крок 2
Додайте кефір і масло рослинне, перемішайте ложкою.
бурсак - фото крок 3
Додайте в суміш соду, потім поступово додайте борошно.
Замішуйте тісто спочатку ложкою, а потім рукою.
бурсак - фото крок 4
Тісто має вийти м'яким. Розділіть його на кілька частин.
бурсак - фото крок 5
Ковбаски ріжте на маленькі кружечки або коржі. Присипайте їх борошном.
бурсак - фото крок 6
Розігрійте в ємності масло рослинне, опускайте туди по кілька коржів відразу. Ось тільки борошно стряхивайте перед смаженням.
бурсак - фото крок 7
Готовий бурсак подавайте прямо з печі, тільки дайте обсохнути на паперових серветках, щоб зайвий жир стік. Бурсак хороший з медом, згущеним молоком і варенням. Смачного!