Бурсак
(покроковий рецепт з фото)
Бурсак (або також відомий як баурсак) - це популярне в Середній Азії ласощі, яке можна подавати до чаю або кави. Дозвольте мені розповісти вам, як приготувати бурсак.
Насправді рецептів бурсака існує досить багато, все залежить від регіону, в якому його готують. Я готую бурсак по одному рецепту, який давно вичитала в одній замітці: на кефірі, без молока. Кефір повинен бути холодним. Бурсак виходить дуже повітряним і легким.
- Кефір - 250 грам
- Цукор - 100 грам
- Яйця - 2 штуки
- Борошно - 400 грам
- Масло рослинне - 300-350 грам(60 грамів в тісто, інше - для смаження)
- Сіль - 5 грам
- Сода - 5 грам
Кефір гріти не варто, нехай буде холодним.
Вбийте яйця в миску, додайте цукор і сіль. Збийте гарненько, можна робити це міксером.
Вбийте яйця в миску, додайте цукор і сіль. Збийте гарненько, можна робити це міксером.
Додайте кефір і масло рослинне, перемішайте ложкою.
Додайте в суміш соду, потім поступово додайте борошно.
Замішуйте тісто спочатку ложкою, а потім рукою.
Замішуйте тісто спочатку ложкою, а потім рукою.
Тісто має вийти м'яким. Розділіть його на кілька частин.
Ковбаски ріжте на маленькі кружечки або коржі. Присипайте їх борошном.
Розігрійте в ємності масло рослинне, опускайте туди по кілька коржів відразу. Ось тільки борошно стряхивайте перед смаженням.
Готовий бурсак подавайте прямо з печі, тільки дайте обсохнути на паперових серветках, щоб зайвий жир стік. Бурсак хороший з медом, згущеним молоком і варенням. Смачного!