Самса з гарбузом по-узбецьки
(покроковий рецепт з фото)
Поспішаю запропонувати вам рецепт приготування самси з гарбузом по-узбецьки: по-справжньому листкової, апетитною, дуже ароматною і ситної. Від такої смакоти складно відязикатися.
Перед вами дуже класний варіант, як приготувати самсу з гарбузом по-узбецьки. Тісто виходить дуже смачним, хрустким, а начинка - дивно соковитою і смачною. Не пошкодуйте часу і сил, щоб повторити цей рецепт.
- Борошно - 800 грам
- Вода - 200 мілілітрів
- Яйце - 1 штука
- Вершкове масло - 100 грам(+ для начинки)
- Сіль - 1 щіпка
- Гарбуз - 350 грам
- Цибулина - 1 штука

1. Для приготування тіста з'єднайте в глибокій мисці яйце, ледь теплу воду, розм'якшене вершкове масло і щіпку солі. Всипати просіяне борошно, замісіть еластичне, м'яке тісто, яке не липне до рук.

2. Готове тісто розділити на 3 рівні частини, скачайте кульки, накрийте чистим рушником. Дайте тесту постояти близько півгодини.

3. На присипаної борошном поверхні розкачайте одну кульку в великий тонкий пласт.

4. Змастіть його невеликою кількістю розтопленого вершкового масла. Ідеально, звичайно, використовувати в рецепті приготування самси з гарбузом по-узбецьки розтоплений жир.

5. Накрийте другим розкатаним шаром, знову змастіть маслом. Накрийте третім шматочком тесту.

6. Скачайте тісто в трубочку, щільно притискаючи кожен раз.

7. Ось така трубочка вийде в результаті.

8. Наріжте тісто невеликими шматочками.

9. Розкачайте кожен шматочок. Ось таке гарне листкове тісто. Дивлячись на нього, використовувати за класичним рецептом самси з гарбузом по-узбецьки покупне тісто просто не хочеться.

10. Гарбуз очистите і натріть на тертці. Подрібніть і ошпарьтеокропом цибулю, щоб прибрати гіркоту. Посоліть і поперчіть за смаком, додайте спеції і перемішайте. На шматочок тіста викладіть начинку і трохи вершкового масла.

11. Кінець палиці, щоб вийшов акуратний трикутник. Викладіть (швом вниз) на деко, змащений маслом або застелений пергаментом.

12. Надішліть в розігріту (приблизно до 200-210 градусів) духовку і випікайте до рум'яності, близько 35-45 хвилин.