Рецепт Самса з гарбузом фото

Самса з гарбузом
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Узбецька кухня
Тісто , Овочі , Яйця , Гарбуз
Вегетаріанське харчування
На полуденок
Випічка , Страви з начинкою
Кількість порцій: 15-20
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Хочете порадувати себе і близьких смачною домашньою випічкою? Тоді цей простий варіант, як зробити самсу з гарбузом, буде в самий раз. Ситно, запашний, дуже смачно і зовсім нескладно.

Опис приготування:

Це не зовсім класичний рецепт самси з гарбузом, проте вона виходить неймовірно апетитною і дуже смачною. При бажанні можна використовувати готове листкове тісто. У начинку додаються найрізноманітніші спеції, які вам подобаються, починаючи від чорного перцю і закінчуючи сушеної зеленню.

  • Борошно - 2 склянки
  • Вершкове масло - 300 грам
  • Вода - 300 мілілітрів
  • Сіль - За смаком
  • Гарбуз - 350 грам
  • Цибулина - 2-3 штук
  • Рослинна олія - За смаком (для смаження)
  • Спеції - За смаком
  • Кунжут - 3 Ст. Ложки
  • Яйце - 1 штука
самса з гарбузом - фото крок 1
1. Для начинки потрібно: очистити цибулини і нарізати їх півкільцями. Надіслати на сковороду з рослинним маслом і обсмажити трохи до прозорості. Гарбуз очистити і нарізати тонкими брусочками. Викласти на сковороду, акуратно перемішати і томити на дуже повільному вогні. Додати за смаком сіль і спеції, смажити до готовності, періодично помішуючи.
самса з гарбузом - фото крок 2
2. Борошно просіяти на стіл, додати дрібку солі і холодне вершкове масло. Ножем посікти все в дрібну крихту. Потім поступово вливати дуже холодну воду, замішуючи однорідне тісто. Після скачати його в кульку і відправити в холодильник хвилин на 20. Тільки після того, як тісто"відпочине" , можна починати з ним роботу.
самса з гарбузом - фото крок 3
3. Скачати тісто невеликим рулетом і нарізати шматочками однакового розміру. Якщо використовуєте готове тісто, то його потрібно зовсім небагато розкачати.
самса з гарбузом - фото крок 4
4. На присипаної борошном поверхні розім'яти спочатку руками кожен шматочок.
самса з гарбузом - фото крок 5
5. А після розкачати досить тонко за допомогою качалки.
самса з гарбузом - фото крок 6
6. У центр викладіть начинку. До речі, самса з гарбузом в домашніх умовах може бути і солодкою, якщо в обсмажену гарбуз додати мед або цукор, наприклад.
самса з гарбузом - фото крок 7
7. Тепер особливий процес - склейте краї. Приблизно третина заліпити поздовжньо.
самса з гарбузом - фото крок 8
8. А іншу частину заліпити так, щоб вийшов трикутник.
самса з гарбузом - фото крок 9
9. Потім збийте яйце з невеликою кількістю молока або води. Змастіть зверху тісто.
самса з гарбузом - фото крок 10
10. Залишилося тільки додати буквально по щіпці кунжуту зверху і можна відправляти в розігріту духовку.
самса з гарбузом - фото крок 11
11. Ось такий простий рецепт самси з гарбузом. Якщо трикутники у вас з якоїсь причини не вийшли, можна згорнути звичайним конвертиком або квадратом, наприклад. Смачного!

Схожі рецепти