Самса з гарбузом
(покроковий рецепт з фото)
Хочете порадувати себе і близьких смачною домашньою випічкою? Тоді цей простий варіант, як зробити самсу з гарбузом, буде в самий раз. Ситно, запашний, дуже смачно і зовсім нескладно.
Це не зовсім класичний рецепт самси з гарбузом, проте вона виходить неймовірно апетитною і дуже смачною. При бажанні можна використовувати готове листкове тісто. У начинку додаються найрізноманітніші спеції, які вам подобаються, починаючи від чорного перцю і закінчуючи сушеної зеленню.
- Борошно - 2 склянки
- Вершкове масло - 300 грам
- Вода - 300 мілілітрів
- Сіль - За смаком
- Гарбуз - 350 грам
- Цибулина - 2-3 штук
- Рослинна олія - За смаком (для смаження)
- Спеції - За смаком
- Кунжут - 3 Ст. Ложки
- Яйце - 1 штука
1. Для начинки потрібно: очистити цибулини і нарізати їх півкільцями. Надіслати на сковороду з рослинним маслом і обсмажити трохи до прозорості. Гарбуз очистити і нарізати тонкими брусочками. Викласти на сковороду, акуратно перемішати і томити на дуже повільному вогні. Додати за смаком сіль і спеції, смажити до готовності, періодично помішуючи.
2. Борошно просіяти на стіл, додати дрібку солі і холодне вершкове масло. Ножем посікти все в дрібну крихту. Потім поступово вливати дуже холодну воду, замішуючи однорідне тісто. Після скачати його в кульку і відправити в холодильник хвилин на 20. Тільки після того, як тісто "відпочине", можна починати з ним роботу.
3. Скачати тісто невеликим рулетом і нарізати шматочками однакового розміру. Якщо використовуєте готове тісто, то його потрібно зовсім небагато розкачати.
4. На присипаної борошном поверхні розім'яти спочатку руками кожен шматочок.
5. А після розкачати досить тонко за допомогою качалки.
6. У центр викладіть начинку. До речі, самса з гарбузом в домашніх умовах може бути і солодкою, якщо в обсмажену гарбуз додати мед або цукор, наприклад.
7. Тепер особливий процес - склейте краї. Приблизно третина заліпити поздовжньо.
8. А іншу частину заліпити так, щоб вийшов трикутник.
9. Потім збийте яйце з невеликою кількістю молока або води. Змастіть зверху тісто.
10. Залишилося тільки додати буквально по щіпці кунжуту зверху і можна відправляти в розігріту духовку.
11. Ось такий простий рецепт самси з гарбузом. Якщо трикутники у вас з якоїсь причини не вийшли, можна згорнути звичайним конвертиком або квадратом, наприклад. Смачного!