Листкова самса з гарбузом
(покроковий рецепт з фото)
Самсу пробували? раджу, точно не пошкодуєте! Її готують різними способами і з різними начинками. В даному випадку ділюся рецептом самси з гарбузом. Випічка має насичений смак і чудовий аромат.
Домашня випічка покликана приносити тепло в наші серця і шлунки! Самса з гарбузової начинкою принесе масу задоволення, завдяки насиченому смаку і незрівнянному аромату. Цей простий рецепт приготування листкової самси з гарбузом можна використовувати постійно, просто змінюючи начинки і знаходячи все нові і нові поєднання!
- Борошно - 470 грам
- Яйце - 1 штука(+ 1 яйце для змащування)
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Вода - 200 мілілітрів
- Вершкове масло - 50 грам
- Гарбуз свіжа - 500 грам
- Цибуля ріпчаста - 200 грам
- Сіль - За смаком
- Кмин - За смаком
Для тіста змішуємо просіяне борошно з яйцем, сіллю і водою.
Тісто потрібно тонко розкачати. Вершкове масло розтопіть і змастіть їм тісто, рівномірно розподіляючи його по поверхні. Поверніть тісто в тугий рулет, закрутіть його спіраллю. Потім накрийте рушником і залиште в теплому місці на півгодини.
Поки тісто "підходить", займемося начинкою. М'якоть свіжого гарбуза натріть на крупній тертці. Додайте цибулю, порізаний півкільцями. Додати сіль за смаком, перемішайте.
Нарізаємо тісто однаковими шматками, кожен з яких розгортає в невелику коржик, всередину кладемо начинку. Загортаємо тісто догори, формуючи "трикутники", кінець zashtipиvaem. Перекладаємо самсу на деко, застелений папером для випічки. Змащуємо збитим яйцем, посипаємо кунжутом. Випікаємо в духовці до рум'яної скоринки, температура 200 градусів.
Готово!
Смачного!