Рецепт Самогон з яблук фото

Самогон з яблук
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти , Яблука
Вегетаріанське харчування
На вечерю
Напої , Алкогольні
Кількість порцій: 10
Час приготування: 23 дн. 18 г. 0 хв.

Простий рецепт старовинного російського напою - яблучного самогону. Напій міцний, смачний і беспохмельний.

Опис приготування:

Яблука для самогону краще відібрати зрілі і неушкоджені. Сорти яблук, які найбільше підходять для приготування - це антонівка, аніс, а так же грушовка московська і Штрейфлінг.

  • Яблука - 8-10 кілограм
  • Цукор - 1 кілограм
  • Сухі дріжджі - 10 грам
самогон з яблук - фото крок 1
1. Першим ділом, яблука гарненько помийте і наріжте на четвертинки.
самогон з яблук - фото крок 2
2. Пропустіть їх через соковижималку. Має вийти 5 літрів соку. Пінку зніміть.
самогон з яблук - фото крок 3
3. Перелийте сік в бутель для бродіння, додайте дріжджі і цукор, зверху встановіть медичну рукавичку, зробивши дірочку в одному з пальців.
самогон з яблук - фото крок 4
4. Поставте бутель в темне місце для бродіння на 30 днів. Після того, як рукавичка здметься, процідіть рідину через марлю до максимальної прозорості.
самогон з яблук - фото крок 5
5. В кінці яблучна брага переганяється 2 рази класичним методом через самогонний апарат.
самогон з яблук - фото крок 6
6. Тепер яблучний самогон готовий до вживання. На здоров'я!

Схожі рецепти