Самогон з яблук
(покроковий рецепт з фото)
Простий рецепт старовинного російського напою - яблучного самогону. Напій міцний, смачний і беспохмельний.
Яблука для самогону краще відібрати зрілі і неушкоджені. Сорти яблук, які найбільше підходять для приготування - це антонівка, аніс, а так же грушовка московська і Штрейфлінг.
- Яблука - 8-10 кілограм
- Цукор - 1 кілограм
- Сухі дріжджі - 10 грам
1. Першим ділом, яблука гарненько помийте і наріжте на четвертинки.
2. Пропустіть їх через соковижималку. Має вийти 5 літрів соку. Пінку зніміть.
3. Перелийте сік в бутель для бродіння, додайте дріжджі і цукор, зверху встановіть медичну рукавичку, зробивши дірочку в одному з пальців.
4. Поставте бутель в темне місце для бродіння на 30 днів. Після того, як рукавичка здметься, процідіть рідину через марлю до максимальної прозорості.
5. В кінці яблучна брага переганяється 2 рази класичним методом через самогонний апарат.
6. Тепер яблучний самогон готовий до вживання. На здоров'я!