Самогон домашній
(покроковий рецепт з фото)
Зараз все складніше знайти якісний алкоголь в магазині. Часто продають підроблені марки або просто несмачні напої. А дійсно хороші коштують дорого. Тоді можна зробити все самому будинку.
Природно, що процес створення алкогольного напою дуже довгий і стомлюючий. Але якщо ви зважилися, то дотримуйтесь правил, щоб отримати правильний смак і градуси. Я, наприклад, пропоную вам прочитати про те, як приготувати самогон домашній на цукрі. Це самий класичний склад без додавання фруктових та ягідних смаків.
- Цукор - 5 кілограм
- Дріжджі сухі - 90 грам
- Лимонна кислота - 50 грам
Спочатку потрібно приготувати сироп. Вам знадобиться 30-ти літровий куб. У нього залийте 5 літрів води, доведіть її до кипіння. Потім всипте цукор, перемішайте і знову доведіть до кипіння. Потім додайте лимонну кислоту частинами. Варіть масу протягом години, щоб пішло кипіння, помішуючи. Повинен вийти тягнеться сироп.
Далі в куб влийте фільтровану холодну воду, щоб загальний обсяг вийшов 25 літрів. Відразу перемішайте рідину, остудіть її до 30 градусів. Зачерпните в миску 0, 5 літра цієї рідини. Додайте в неї дріжджі і перемішайте. Так вийде сусло.
Через 30-50 хвилин утворюється піна (сусло). Перелийте його в основну ємність. Перемішайте.
Закрийте ємність гідрозатворів. Через 8 годин майбутній самогон перемішайте. Залиште бродити рідина на 5 діб. Іноді її варто заважати, але потім не забувайте закривати герметично.
Після цього слід перегонка. Бражку відокремте від мертвих дріжджів. Переганяти бражку до потрібних градусів. Пробуйте на свій смак.
Розлийте самогон по пляшках і закрийте їх. Можете пробувати. Приємною дегустації!