Рецепт Самогон домашній фото

Самогон домашній
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Крупи , Пшоно і пшениця
Вегетаріанське харчування
Для дітей , На святковий стіл
Напої , Алкогольні
Кількість порцій: 20-25
Час приготування: 4 дн. 18 г. 0 хв.

Зараз все складніше знайти якісний алкоголь в магазині. Часто продають підроблені марки або просто несмачні напої. А дійсно хороші коштують дорого. Тоді можна зробити все самому будинку.

Опис приготування:

Природно, що процес створення алкогольного напою дуже довгий і стомлюючий. Але якщо ви зважилися, то дотримуйтесь правил, щоб отримати правильний смак і градуси. Я, наприклад, пропоную вам прочитати про те, як приготувати самогон домашній на цукрі. Це самий класичний склад без додавання фруктових та ягідних смаків.

  • Цукор - 5 кілограм
  • Дріжджі сухі - 90 грам
  • Лимонна кислота - 50 грам
самогон домашній - фото крок 1
Спочатку потрібно приготувати сироп. Вам знадобиться 30-ти літровий куб. У нього залийте 5 літрів води, доведіть її до кипіння. Потім всипте цукор, перемішайте і знову доведіть до кипіння. Потім додайте лимонну кислоту частинами. Варіть масу протягом години, щоб пішло кипіння, помішуючи. Повинен вийти тягнеться сироп.
самогон домашній - фото крок 2
Далі в куб влийте фільтровану холодну воду, щоб загальний обсяг вийшов 25 літрів. Відразу перемішайте рідину, остудіть її до 30 градусів. Зачерпните в миску 0, 5 літра цієї рідини. Додайте в неї дріжджі і перемішайте. Так вийде сусло.
самогон домашній - фото крок 3
Через 30-50 хвилин утворюється піна (сусло). Перелийте його в основну ємність. Перемішайте.
самогон домашній - фото крок 4
Закрийте ємність гідрозатворів. Через 8 годин майбутній самогон перемішайте. Залиште бродити рідина на 5 діб. Іноді її варто заважати, але потім не забувайте закривати герметично.
самогон домашній - фото крок 5
Після цього слід перегонка. Бражку відокремте від мертвих дріжджів. Переганяти бражку до потрібних градусів. Пробуйте на свій смак.
самогон домашній - фото крок 6
Розлийте самогон по пляшках і закрийте їх. Можете пробувати. Приємною дегустації!

Схожі рецепти