Самогон з апельсинів
(покроковий рецепт з фото)
Цей імпровізований самогон з апельсинів в домашніх умовах я готувала лише одного разу, але результатом залишилася задоволена. Я його використовую як основу для коктейлів, виходить смачно!
Взагалі, я не велика любителька пити міцний алкоголь "в чистому вигляді" . До того ж я ніколи не довіряла народним умільцям, які вміють робити самогон з усього. Але цей простий рецепт самогону з апельсинів мені сподобався: він не має сильний запах спирту, так що його можна додавати в коктейлі або в кондитерські вироби. Наприклад, я його (в маленьких кількостях) додаю в бісквітне тісто.
- Горілка - 1 літр
- Апельсини - 5 штук
- Цукор - 400 грам
1. З апельсинів знімаємо цедру, намагаючись не захоплювати білу частину, так як вона дає непотрібне гіркоту. Заливаємо цедру горілкою, накриваємо щільним шаром марлі, і на три тижні відправляємо настоюватися в теплому темному місці.
2. Потім процідити потемнілу рідину з банки. Апельсини нам більше не потрібні.
3. Зачерпує повну склянку рідини, виливаємо його в каструльку. Сюди ж додаємо цукор. Доводимо до кипіння, і заважаємо, поки цукор повністю не розчиниться. Остудити цей сироп, а потім змішаємо з рештою настоянкою. Тепер цю рідину наполягаємо ще два тижні в теплому і темному місці.
4. Розливаємо напій по стерильним пляшках, закриваємо пробками і зберігаємо до моменту використання!