Салат з яблук
(покроковий рецепт з фото)
Салат дуже простий і швидкий в приготуванні, його можна зробити всього за кілька хвилин. Такий дуже добре підійде до гарніру з курки або риби. Розповім, як приготувати салат з яблук.
Не дивуйтесь, але салат із солодким присмаком відмінно підійде до м'ясних страв, наприклад, до курки-гриль, свинячим або яловичим відбивних, а також до рибних страв. Такий салат можна взяти з собою в похід або на пікнік, склавши його в банку.
- Фенхель - 3 штуки
- Апельсин - 3 штуки
- Яблуко - 3 штуки
- Червона цибуля - 1 штука
- Часник - 1-2 зубчиків
- Оливкова олія - За смаком
- Апельсиновий сік - За смаком
- Гірчичний - 1 Ст. Ложка
- Сіль і чорний мелений перець - За смаком
1. Апельсини гарненько мою, потім витираю серветками. Очищаю від шкірки: зрізаю верхню і нижню частину, гострим ножем зрізаю шкірку.
2. Вийшло апельсинове «філе» нарізаю невеликими шматочками і перекладаю в миску.
3. Відвалів сік з решти після очищення і розрізання апельсинів, вливаю таку ж кількість оливкової олії, додаю гірчицю, сіль і перець. Ретельно перемішую заправку для салату.
4. Яблука мою і розрізаю на половинки, видаляю насіння і нарізаю тонкими часточками.
5. Викладаю подрібнені яблука в заправку на основі апельсинового соку і оливкового масла.
6. Фенхель очищаю від листя, потім зрізаю шкірку і розрізаю на 2 частини, видаляю зайву серцевину і нарізаю тонкими пластинками.
7. Додаю подрібнений фенхель в заправку, де вже лежать яблука.
8. Решта гілочки (листя) фенхеля мою і подрібнюю, додаю в загальну миску.
9. В самому кінці перемішую салат, і добавляю апельсин.
10. Розкладаю салат по тарілках і подаю до столу. Смачного!