Салат з виноградом «Новорічний шарм»
(покроковий рецепт з фото)
Незвичайне, але вишукане поєднання курки і винограду в салаті - для справжніх гурманів. Склад цього шедевра досить простий, готувати страву легко. Салат виходить дуже ніжним і смачним, раджу.
Сьогодні я хочу розповісти вам, як приготувати салат з виноградом "новорічний шарм" . Рецепт приготування цього ніжного, ситного і дуже смачного салату простий, та й набір продуктів доступний. "новорічний шарм" прикрасить будь-який святковий стіл. А виноград для нього можна брати і білий, і чорний, тоді салат буде виглядати нарядно. Салат з виноградом "новорічний шарм" - це відмінний вибір для святкового новорічного столу.
- Куряче філе - 250 грам
- Сир голландський - 200 грам
- Йогурт - 300 грам
- Виноград - 150 грам
- Яйце - 3 штуки
- Грецькі горіхи - 100 грам
- Пелюстки мигдалю - 70 грам
- Дижонская гірчиця - 2 Ст. Ложки
- Часник - 3 зубчики
- Сіль - 1-2 Щепоток (за смаком)
Курячі грудки і яйця відваріть, а волоські горіхи відправляємо на суху сковороду і трошки обсмажуємо.
Готуємо соус: змішуємо гірчицю і йогурт без смакових добавок. Додаємо сіль, добре перемішуємо. Замість соусу можна використовувати звичайний майонез.
Готове філе нарізаємо на кубики або рвемо на шматочки. На блюдо ставимо кільце, викладаємо в нього половину філе, потім змащуємо все соусом.
Сир натерти на тертці, половину викладемо другим шаром. Зверху сир смажена соусом.
Виноград необхідно добре промити, обов'язково дайте стекти воді. Потім ріжемо ягідки навпіл. Виноград краще брати без кісточок.
Подрібнені в блендері горіхи - це третій шар. Просочуємо його соусом і викладаємо половинки винограду.
Тепер буде шар з половини нарізаних невеликими кубиками яєць. Його ми теж просочити соусом. Повторюємо всі верстви спочатку.
Останнім шаром буде сир. Відправляємо салат в холодильник на 1-2 годину. А перед подачею прибираємо кільце, посипаємо салат мигдальними пелюстками і прикрашаємо виноградом.